Veterán járművek az aulában

Féltve őrzött, és ápolt veterán korú járműveket tettek közszemlére a Homa Center aulájában.

A fotógaléria a képekre kattintva látható.

A Magyar Veterán Autó-Motor Szövetség Vas megyei szervezetének köszönhető a három napos nosztalgikus érzés és látvány. …

Szebbnél szebb autók, köztük egy Cabrió Fiat és Merci, egy S100 -as Škoda vagy a 125-ös Polski Fiat, és felújított motorkerékpárok, Pannóniák, Jawak, Csepelek várják a látogatókat.

De persze vannak itt eredeti állapotú gépcsodák is, mint például az 1957-es Izs ami katonai jármű volt, és ahogy az utolsó motoros kézbesítő elhagyta, abban az állapotban van ma is. Érdekessége többek közt a kézi sebességváltó és a textilbevonatos bovden külsők.

Kovács Levente nagy büszkesége is itt van, egy 1948-as Ural amit saját kezűleg épít, és újít fel otthoni műhelyében. A masszív jármű érdekessége többek közt, az oldalt szelepelt négyütemű motor, a kardán hajtás, és közel háromszáz kilogrammos súlya.

A hely nem túl nagy, így sok olyan jármű maradt ki, amit Levente és fia szívesen elhozott volna még. Ez így is szép bemutató, amit sokan megcsodáltak már és láthatóan régi emlékeket hoz elő egyesekből látványuk. A veteránok vasárnap estig láthatók, érdemes pár percet áldozni rájuk.

A képekre kattintva nyitható a fotógaléria.