Hármas jubileum a megyei könyvtárban

Hármas jubileumot ünnepelt a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A városi és körzeti könyvtár egyesítésekor 1952-ben jött létre a megyei könyvtár. Ez immár 60 éve volt.

Ez alkalomból rendezték meg a nemzedékek találkozóját csütörtökön 15 órától, régi és új könyvtári dolgozók, rendszeres könyvtárlátogatók, az egykori és jelenlegi könyvtárigazgató valamint múltbéli és jelenlegi városi vezetők részvételével.

 Szintén e napon nyílt kiállítás a földszinti teremben, régi plakátokból, kiadványokból, és fotókból. Ezeket Nagy Éva, a könyvtár igazgatóhelyettese gyűjtötte és rendezte egy csokorba „60 év képekben” címmel.


A jubileum második része, hogy 45 éves a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas megyei szervezete.
Végül a könyvtár felújított épületének 10. évfordulója is e hétvégén lesz, amit a könyves vasárnap elnevezésű közönségtalálkozóval ünnepelnek .
A hatvan év alatt hihetetlen nagy változáson és fejlődésen ment keresztül az intézmény ebből a 90-es évek voltak a legjelentősebbek, hiszen ekkor lépett be a a könyvtár az informatika világába.
Az ünnepi megemlékezésen, teljesen megtelt a terem ahol Pallósiné dr. Toldi Márta igazgatónő meghatottan mesélt a múltról és jövőbeni tervekről. Majd egy állófogadáson megvendégelték a találkozóra érkezetteket.

Képgaléria a találkozóról a képekre kattintva látható.