Zarándokút hűsítő fürdővel

Zarándokút az állatokért. Nem ismeretlen e program az állattartók számára, de remélhetőleg mostanra már sok olyan ember is hallott róla akinek nincs házi kedvence. Az állatok világnapja alkalmából rendszeresen szervezi meg a több kilométeres zarándoklatot a Fekete István Állatvédő Egyesület. A kiindulási pont szinte mindig a városháza, az útvonal és a cél állomás eltérő.

Idén leírhatatlanul szép idő várta a többnyire kutyákból és gazdáikból verbuválódott kis csapatot. Újdonság volt hogy ennyi kutya mellé becsatlakozott egy cica is.

Az útvonalon különböző csatlakozási pontokat is érintettek,(Savaria Egyetemi Központ, Fedett uszoda, órásház) melyeken csatlakoztak is a vonuláshoz új tagok. Így egyre többen jutottak el a megérdemelt pihenés helyszínére, az Alpok Alfa kutyakiképző iskola területére, ahol a kutyákat friss víz, gazdáikat pedig zsíros kenyér, tea, és forralt bor várta.

Láthatóan a gazdik fáradtabbak voltak kutyáiknál, mert az utóbbiak egy hatalmas ivászat után új erőre kapva ugrándoztak, és futkostak tovább. Pedig még várt rájuk egy hazaút is, de ezt már csak induláskor árulták el nekik.

Ha már mindenki ivott én megmártózok benne.

A zarándoklat célja az volt hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és hogy közelebb hozzák egymáshoz az állattartókat és azokat akik nem tartanak semmilyen állatot.

 Képekre kattintva további fotók, filmes összeállítás pedig  itt  látható.