Szelektív forgatag a Fő téren

Országos kampány a tudatos hulladékgyűjtésért

Körforgó – szelektív forgatag” címmel országjáró kampányt indított útjára az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány tizenharmadik vidéki állomása Szombathely volt. Az elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szóló Körforgó egy hónap alatt bejárja az ország valamennyi megyeszékhelyét.

A délelőtt kezdődő látványos szelektív körforgót elsősorban iskolás és óvodás csoportok látogatták, információkat gyűjtöttek és hallottak a különböző pavilonokban a szelektív hulladék gyűjtés és tovább hasznosítás lépéseiről. Tehették mindezt játékos formába öntve, hatalmas ki nevet a végén társasjátékkal, célba dobással, vagy légvár megmászással egybekötve. A különböző állomásokon más más érdekes és hasznos tudnivaló birtokába juthattak.

Természetesen a rendezvény nem csupán a gyermekekhez  szól, hiszen a környezettudatos életvitel mindannyiunk érdeke. A délutáni nagy megmérettetés „mobilcsúszka” verseny, amelynek lényege, hogy a résztvevők elhozzák régi, megunt, használhatatlan mobiltelefonjaikat, minimum öt darabot, és egy határozott mozdulattal a legmesszebbre elcsúsztatva a legtöbb pontot gyűjtik össze a pályán. Minél több telefont hoz magával a versenyző, annál nagyobb az esély a magasabb pontszám elérésére, így a verseny és a fődíj megnyerésére is, ami egy iPhone volt. A nap másik – a gyerekek által nagyon várt – eseménye az Alma Együttes koncertje volt.

A képekre kattintva több fotó is látható a rendezvényről.