Még a fákon is bicikli terem

Parkolási gondokkal küzdenek a kerékpárosok  a vasútállomásnál.

Nem csupán az autósoknak okoz gondot, nap mint nap a kevés parkolóhely, hanem a két keréken érkezőknek is.

Pár kihelyezett tároló ugyan van, de ezek szinte mind foglaltak is folyamatosan, hiszen a kerékpárok nagy része állandó vendég itt. Sokan ugyanis a vidékről beutazók közül, itt tárolnak egy egy kétkerekűt, és a vonatról leszállva ezzel közlekednek tovább, akár  dolgukra, akár munkahelyükre. Ezért nagy mozgás nem igazán tapasztalható. A környékbeli kerítések, oszlopok, fák, szinte mind biciklihez vannak kötve, illetve pont fordítva.

A látvány lenyűgöző. Így végigtekintve őket érdekes dolgokat látni. Vannak kerék nélkül parkolók, van amelyiknek nyerge nincs, és láttam már pedál nélkülit is. A legjobban a legutóbbi eset fogott meg. A hirdető tábla egyik lábához kötötte valaki bicaját, időközben e táblát el akarták vinni, talán egy felújításra, és kiásták a lábait, de nem tudták elvinni a köteléke miatt. Ezért a táblát és az őrzésére bízott kétkerekűt bedobták a bokorba. Így várta gazdáját jó pár napig. Egy ideig várta, majd  eltűnt mindkettő. Együtt távoztak e azt nem tudom, de még időben sikerült a sztárfotót elkészítenem a párosról, és a többi érdekes parkolásról.

Szoros kötelék

Hogy ez jól van e így, azt döntse el mindenki maga, hiszen ez úgy sem fog megváltozni mostanában.

Több fotó a parkolási helyzetről, a képekre kattintva látható.

[…] Új parkoló kerékpároknak […]

4 hozzászólás “Még a fákon is bicikli terem” bejegyzéshez

  1. Sajnos ezek a gondok is a várost minősítik. Szombathely a magyar nagyvárosok közül az egyik, ahol a legalkalmasabb közlekedési eszköz a kerékpár, nem beszélve arról hogy környezetkímélő, egészséges, praktikus. Ebben a városban szinte mindenki a bicajosok ellensége. Tapasztalat!! Salzburga jártam, azokon a kis szűk utcákon, tereken, nem gond a biciklis, pedig a turista forgalom óriási!! Mentalitás és odafigyelés kérdése!! A polgármester úr orvos, ki kellene már találni valami ösztönző módszert, a város összes lakójának előnyére válna, és sok gondot megoldana!

  2. ezaz, hogy a polgármester úr orvos. ahhoz ért. a város vezetéséhez pedig nem.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.