Télbe zárva, rajz és képzőművészeti verseny

Idén is megrendezésre került a „Télbe zárva” elnevezésű városi hagyományos rajz-és képzőművészeti verseny, melyet 2015. óta minden évben megrendeznek a Dési Huber István Általános Iskolában. A versenyt óvodások és általános iskolások számára hirdették meg.

További fotóim a képekre kattintva láthatók.

Az I. forduló a jelenlegi járványügyi vészhelyzet miatt rendhagyó formában valósult meg. Az óvodás versenyzők számára videófelvételt készítettek, amelyben az iskola 4.osztályos tanulói felolvastak egy téli témakörhöz kapcsolódó mesét, melynek linkjét az intézmények számára eljuttatták.A történet meghallgatása után a meséhez kapcsolódó illusztrációt készíthettek a gyermekek.

A II. forduló részeként farsangi álarcokat, maszkokat vártak, melyet az óvodában, az általános iskolákban, vagy akár otthon is elkészíthettek a versenyzők.

A két forduló alkotásait az intézmény szakos kollégái értékelték, zsűrizték le.

Ebben az évben is szép számban neveztek a versenyre. 13 városi intézményből 195 pályamunka érkezett, ebből 50 gyermek díjazásban részesült. A díjazottak a kreatív ajándékcsomag mellé oklevelet, a pályázaton minden résztvevő emléklapot kapott.

Az apró kezek munkáiból végül 2022.február 17-én tárlat nyílt az iskola aulájában. A díjazott alkotások mellett minden beküldött munka helyet kapott.

A vírushelyzet miatt azonban a díjátadóra nem érkezhettek személyesen a győztesek sem hozzátartozóik az iskolába és a kiállítás sem látogatható jelenleg. A nyereményeiket postai úton kapják meg hamarosan. A tárlat anyagáról videó anyag készült, amit a Dési iskola honlapján lehet megtekinteni.

További fotóim a képekre kattintva láthatók.