Óperenciás rajz és képregény pályázat díjazása

A 11. alkalommal megrendezett meseillusztrációs és képregény rajz kiállításra idén sok sok fantáziadús alkotás érkezett.

A három fős zsűri ezekből választotta ki azt a háromszáz körüli mennyiséget ami Március 19-én az Agora MSH galériáján kiállításra kerülhetett.

A képgaléria ide kattintva látható.

 

Minden megnyitó beszédben utalás, üzenet érkezik a rendezvény fantázianevére az Óperenciásra. Talán aki nem látja ezt a kiállítást nem is érti ezt. De a képek láttán bizony nagyon is az az érzés ragadott el, hogy ezek a kis művészpalánták, a képzeletükben sokszor megjárják egy rajz elkészítése alatt az utat az Óperenciás tengerig meg vissza. Sőt sokan még azon túl is haladnak, hogy aztán a látottakat papírra vessék és elhozzák nekünk bizonyítékul.

Idén megint döbbenettel álltam és készítettem fotóimat a felsorakoztatott művekről majd megérkező alkotóikról, családjukról. Valóban ezekben a kis ovisokban alsós és felsős iskolásokban ott bújhat meg egy jövőbeni grafikus, vagy festőművész is. Minden esetre ezen a délutánon a család is elkísérte még a kicsiket, hogy a megérdemelt díjakat átvehessék.

A kihelyezett rajzok száma magas a korábbi évekhez képest. Ami visszatérően észrevehető, hogy a legkisebbek nagyon alkotnak, az alsósok is még rajta vannak és forr bennük valami, a felsős korosztályból kezd kissé elfogyni a lelkesedés. A képregény kategóriában a kedvencem lett az emlékműről készült múltidéző.

Érdemes egy pillantást vetni rá. És utána hamar végignézni a teljes kiállítást ami április 11-ig látható. A megnyitó hangulatát Bujtás Ervin kedves dala is fokozta.    

A képgaléria ide kattintva látható.