Álmatlan – Anna and the Barbies koncert és dokumentumfilm díszbemutatója

 Szerényen megreklámozott mozifilm előadás volt október 11-én szerdán este az Agora Savaria Filmszínházban. A mozi aulája mégis hangos volt kezdés előtt már fél órával.

A pénztárnál sor állt, a büfénél szintén várakozni kellett a ropogtatni valóért. Anna and the Barbies – Álmatlan című koncert és dokumentumfilmjének díszbemutatója, és egyben közönségtalálkozója volt e napon Szombathelyen.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

A jegyek nagy mennyiségben fogytak már elővételben is. A nagyterem 80% ban megtelt a film kedvelőivel és a zenekar rajongó táborával.  

A vendégek, vetítés után Pásztor Anna – Az Anna and the Barbies frontasszonya és Pásztor Sámuel énekes, gitáros egy beszélgetésen mutatta be, mesélte el a film készítésének körülményeit, majd kérdésekre is szívesen válaszoltak a dedikálás, és fotózkodás előtt. A beszélgetésen a film rendezője is részt vett.

A felvételek nagy része 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban tartott lemezbemutatón készült

Az irányítás ezen az estén is láthatóan Anna kezében volt. A csapat munkáját egyértelműen erősíti a testvérek közötti kapocs. A koncertfilmben nem csak a vadság, a nyers erő, és az őrült életigenlés jött át, de megmutatta a zenekar másik arcát, nem csak a zenészi, hanem az emberi arcokat is tükrözte. Az érzékenységet az elkötelezettséget egymás és a zene iránt.

A koncerteken gátlásokat félelmeket levetkőzve lépnek színpadra, minden különleges, meghökkentő dolgot felvállalva, amit mi hétköznapi emberek talán sosem mernénk. Ettől igaziak, másak szerethetőek.

A film amit 16 kamera felvételéből állítottak össze, lenyűgöző hang, fény és képi anyaggal kényeztet. A felvételek segítségével nyerhettünk betekintést a fantasztikus hangulatú koncertbe, ahol felhangzottak a legismertebb slágerek. Voltak bohócok, artisták, maszkok, álarcok, spontán jelenetek. Az Álmatlan sokkal több mint egy koncertfilm, olyan hatást ért el a nézőtéren, hogy a riportok közben lélegzetelállító csend uralkodott, a dalok közben szinte együtt élt, énekelt halkan a közönség, néha nevettek, néhányan könnyeztek.

A film utáni érdekesebb kérdésen talán még ma is gondolkodnak Annáék. Hogy mi az ami nem lesz? Hiszen amit csak el lehet képzelni, fantázia fel tud dolgozni, az már mind volt, van és lesz is, de hogy mi nem lesz? Ez fogas kérdés volt.

Viszont arra a kérdésre, honnan ez a kiapadhatatlan energia az együttesben, azonnal gondolkodás nélkül jött is a frappáns Anna and the Barbies stílusú válasz. „A zenekart a paksi atomerőmű szponzorálja.” Így következhetett a dedikálás, ami szintén nem egy szokványos dolog, hisz a legkülönösebb helyekre, dolgokra is kerültek aláírások.

Kicsi kedves ajándékok is érkeztek, nagy örömöt okozva. A fotózáson aztán a jó arcok régi ismerősök és ölelések is elérkeztek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.