I. Zokni-Szandál Nap Szombathelyen

Az első szombathelyi Zokni-Szandál Fesztivál esőnapját is majdnem eső áztatta.

Az esemény ami egy baráti beszélgetésből indult Gáspár Sándor szervezésében, eredeti időpontja szerint Augusztus 19-én esős időjárás miatt meghiúsult, pedig az érdeklődés hihetetlen nagy volt.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

A közösségi portálon már ezer felett volt az érdeklődők száma. Ennek ellenére az új időpontban az esőnapon, szeptember másodikán alaposan eltűnt a lelkesedés, hiszen mindössze tízen vettek részt a találkozón.

Ennek ellenére a hangulat, jókedv, a zokniba tűrt nadrágszár, a csíkos hosszú szárú, a virágmintás zokni, a strandpapucs, a kínai és a felemás szandi is mind mind megjelent a minifesztiválon.

Előkerültek korhű eszközök, édesség, itóka és napszemcsi is. Bizony, a boci tejkaramella (krowka, lengyel karamella), a sárga napszemüveg amivel lehetett a napfele vigyorogni okosan, és a 78ft!+üveg felirattal egy hamisítatlan Triple Sec (tripliszek) nevű itóka is kelléke volt a zokni szandál korszaknak.

Voltak hamar emlékidézések, nagy nevetések, rögtönzött pózolások a kép és a emlékek kedvéért. Az ígért zokni szépségverseny sem maradt el persze. Ami viszont ekkora létszámnál nem lett igazán program látványossága, és városunk rekordja e kategóriában, az a Csónakázótó átölelése. Ezt minden résztvevő nagyon bánta. Sajnos e napon is épp hogy megúsztuk az esőt, és hidegre is váltott az időjárás. Úgy hogy elmondhatjuk ez már nem is volt igazi szandálszezon.

Na de majd a második! A lelkesedés ugyanis nem fogyott ki ezzel most, említette a szervező. Hajrá Sanyi csak így tovább egy nagy nevetésre, egy vidám találkozóra mindig kell legyen igény és idő a rohanó világunkban. 

A viselet különlegessége miatt a hazautat senki nem merte bevállalni  az extrém kombinációban.

A képekre kattintva további fotók láthatók.