I. Vasi Halas Napok Szombathely szívében

Július 7-9. között az ŐrvidékHáz és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet rendezte meg hagyományteremtő szándékkal az I. Vasi Halas Napokat Szombathelyen, a Ferences kert hangulatos környezetében.

Látványában sem utolsó a rendezvény hiszen itt kerültek bemutatásra az ismert halfajták egy 23 ezer literes akváriumban.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

A kert díszes tavában pedig hatalmas méretű koi pontyok úszkáltak. A szegedi halfesztiválok látványeleme, ritkasága is helyet kapott itt, az 1500 literes bogrács, amiben eredeti hamisítatlan szögedi halászlé készült.

Igaz ennek egy központibb helyet adtam volna. És e köré telepítettem volna a halászléfőző verseny további résztvevőinek bográcsait. Belépéskor minden látogató egy receptfüzettel gazdagodhatott, így csinálva kedvet további konyhai tevékenykedéshez, különleges halételek elkészítéséhez.

A főzés, eszegetés, kóstolgatás mellett különböző zenei, táncos produkciók szórakoztatták az érkezőket. A legkülönfélébb halételek mellett jóféle italok is jelen voltak, mert ugye a hal úszni akar, így is úgy is.

Ehhez például a nyitó napon fentről érkezett nem kis mennyiségű víz. De hát a halnak sok víz kell igaz? És hogy a kicsik is részesei lehessenek a halfogyasztásnak, nekik csokoládé aranyhalacskát osztogattak a rendezők.

A verseny célja, hogy növekedjen a magyar halfogyasztás. Az ország minden tájáról érkeztek a versenyzők. Vasárnap pedig a regionális civil főzőversenyen halászlé és halételek kategóriában,  izzott a tűz a bográcsok alatt, és készültek a finomságok.

 A zsűriben Dr. Kecskés László főorvos elnökölt,segítségére volt Farkas Ágnes kézilabdás olimpikon, Böndicz Csaba mesterszakács és civil oldalról Hende Tamás. Az eredményhirdetésen,  az alábbi eredmény született:

HALÁSZLÉ kategória:

I.Katasztrófavédelem – Szegedi halászlé

II.Szalézi konyha – Szentek halászleve

III.Harcsa-Marcsa csapata – Tiszán innen, Dunán túli halászlé

HALÉTEL kategória:

I.Hamutiprók – Tepsi alá bújtatott pisztráng zöldségágyon

II.Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

III.Salvio konyha – Gyerekek halétele

Különdíjat kapott

Bucsui ÖTE – Bulcsú vezér véréből készült vegyes halászlé

Erre a képre kattintva a vasárnapi eseményekből  láthatók fotók
Erre a képre kattintva a vasárnapi eseményekből láthatók fotók

A képekre kattintva további fotók láthatók a rendezvényről.