Tavaszt hozott a rönkhúzás Táplánban

Mitől is hagyományos egy esemény, egy program? Ha mondjuk már negyedszer rendezik meg akkor annak számít? Mert ha igen akkor immár negyedik alkalommal hagyományokat követve és életre keltve gördültek Táplánszentkereszt utcáira a rönkszállító szekér kerekei 2017. február 25-én délután.

Sok sok ismerős arccal találkozhattunk a tavaszi napsütésben már gyülekezéskor. A különféle maszkokba, farsangi jelmezbe öltözött népek folyamatosan éreztek a kultúrház elé.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Majd a kora délutáni órákban elindult útjára a hatalmas vidám társaság, hogy farsangfarkán egy igazi mókás délutánt töltsenek együtt a kis faluban. Zenekar a szekéren, gyerekek a rönkszekéren, jelmezesek utánuk, és a végén az érdeklődők.

Muzsikaszóval sok sok süti és italállomással furfangos jelenetekkel haladt a lakodalmas menet végig a település utcáin, hogy végül az ifjú pár Kacskás Karcsi és Csipás Csilla is egymásra találjanak, majd különleges szertartás keretén belül házasságot kössenek.

Természetesen a szertartásra ők már a rönkre ültetve érkeztek.

Vidám népek, móka kacagás kísérte a negyedik táplánszentkereszti rönkhúzást aminek hangulatáról tanúskodjanak a helyszínen készített fotóim.

A képekre kattintva további fotók láthatók.