Jégkarnevál , meztelen korizás, a harmincadik jégszezon végén

Idén jubileumi jégkarneválon szórakozhatott a környék népe, akár jelmezben, akár anélkül érkezett a Szombathelyi Műjégpályára február19-én vasárnap délután.

30 éve van lehetőség a kulturált színvonalas sportolásra, farsangi szórakozásra, és a tél elűzésére.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Ez ugyan azt is jelenti egyben, ha ez sikerül akkor hamarosan zárja kapuit a létesítmény. Ezúttal is hatalmas móka, szép jelmezek, vidám emberek, gyerekek csúszkáltak koriztak, beöltözve.

Katica, rendőr, katona, banán, Napóleon, madár, rózsa, vadász madárijesztő, pingvin, bárány, tigrisek, Szörnyella, bennszülöttek, Mikiegér, méhecskék, sárkány, hőlégballonos lány, helyszínelő, teknőc, boszorka, és sok sok vidám figura rótta a köröket a jégen.

A jégfelújítás után a népszerű meztelen korisok hasítottak öt kört, ahogyan ezt a korábbi években megszokhattuk.

Vannak dolgok amik nem nagyon változnak. Így a szervezés, a program levezénylésének személye sem. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, és azon belül is Varga Jenő sportfeltaláló aki hatalmas mozgató ereje a rendezvényeknek. E napon is első vonalból jelmezbe öltözve, majd fürdőruhára vetkőzve adagolta a hangulatot.

Ő egyfajta ceremónia mesterként, a programok házigazdája. Nem kis mértékben köszönhető neki egy egy ilyen esemény hangulata. Jómagam is minden alkalommal korival a lábamon jelmezbe öltözve tudósítom a szenzációs hangulatú bulit.

Ahogy sokan mások, én is szívesen változtatom jelmezem. Idén Napóleonként léptem jégre, hogy elkészíthessem a közkedvelt fotóimat.

Mellettem csuda jó ötletes jelmezesek suhantak a jégen, kicsik nagyobbak felnőttek egyaránt remekül szórakoztak. A 2017-es jégkarnevált színes tűzijáték zárta. Nem lehet elhanyagolni azt a tényt sem, hogy az idei karnevál jelmezversenyét nagy meglepetésemre én nyeretem, Napóleon jelmezemben. Hosszú jelmezes éveim során erre még nem volt példa. Persze ha kicsit előbb érkezik meg a bennszülött páros, gyanítom esélyem sem lett volna.

Ezzel lassan de biztosan a szezon is véget ér. Ennek pontos ideje a hőmérséklettől függ, ami hatalmas ütemben emelkedik. Talán ezt a hónapot még kihúzzuk jéggel.

Ha mégsem, akkor a kapuban csak ennyit mondunk majd. Jég veled koripálya.

A képekre kattintva további fotók láthatók.