Első gyetya fénye, a szombathelyi adventi koszorún

Valami volt a levegőben november 26-án szombaton advent első szombat estéjén, amikor Szombathely Fő terén a hatalmas koszorún meggyújtották az első óriás gyertyát.

_mg_8311

Már érkezésemkor teli volt a hatalmas tér. A szinte kora tavaszias időben rengetegen indultak a város szívébe, hogy meghallgassák az ünnepi műsort, a polgármesteri köszöntőt, az ökumenikus szertartást, majd megnézzék az első gyertyaláng ragyogó fényét.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

_mg_8262

Sok sok érdeklődő, csodálkozó kicsi tekintet kísérte Puskás Tivadar útját kezében a fáklyával, a színpadtól a gyertyáig. A felnőtteknek ez a séta már kevésbé volt újdonság, de mégis szorosan rátapadtak a koszorú oldalára.

_mg_8306

Ahogy teszik ezt minden évben ilyenkor. A szertartások után, még a karnevál hangulatára emlékeztető tömeges beáramlás kezdődött a térre.

_mg_8334

Hiába, a jó idő kicsalt erre az estére mindenkit aki egy hangulatos beszélgetésre, nézelődésre, iszogatásra, vagy falatozásra vágyott.

_mg_8330

Nyolc óra magasságában máskor a jeges téli időben már szinte kiürült a vásár területe, most azonban ekkor tetőzött szinte a létszám.

_mg_8364

Sokan fotózkodtak a koszorú, és a hatalmas fenyőfa mellet, és csodálták meg  az ünnepi fényeket.

A képekre kattintva további fotók láthatók.