Hősök éve 1956-2016 diákvetélkedő

 

Hat szombathelyi és megyeszékhely környéki általános iskolás és kilenc középiskolás csapat vett részt a Vasi Múzeumbarát Egylet és több együttműködő szervezet, illetve a Magyar Művészeti Akadémia pályázati támogatásával megrendezett „Hősök éve 1956-2016” című diákvetélkedőn.

dsc_0671

A képekre kattintva további fotók láthatók.

_mg_6715

A program résztvevői a délelőtt folyamán nyolc olyan épületet kerestek fel Szombathely belvárosában, amelyekhez a forradalom egyes helyi eseményei kötődtek.

_mg_6732

A megyeházán, a püspöki palotában, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban (egykori Nagy Lajos Gimnázium), a TIT székházban (egykor rendőrség), a Király utca 14-ben (egykor ÁVH székház), a MÁV Igazgatóságon (az egykori Magyar-Szovjet Társaság székháza közelében), az Államkincstár épületében (az egykori Forradalmi Nemzetőrség székháza közelében) és a szentmártoni temetőben a korszak hangulatát idéző eseményjátékok várták a résztvevőket.

_mg_6762A szervezők e célra létesített honlappal és közösségi oldalon megosztott információkkal segítették a diákok felkészülését. A résztvevők a Berzsenyi Dániel Könyvtárban délután megrendezett, számítógépes feladatsor megoldásával adtak számot a szerzett ismeretekről, illetve az alkotó jelenlétében megtekintették Boros Ferenc: Amikor a rab madár… című dokumentumfilmjét.

_mg_6747Az előzetes feladatokat is magába foglaló vetélkedőben az általános iskolások közül a Paragvári Utcai Általános Iskola „56-os srácok” nevű csapata (csapattagok: Gazdag Péter, Haller Péter, Kovács Dávid, Serman Péter, felkészítő tanár: Dobosné Csoknyai Cecília), a középiskolások közül a Savaria Szakgimnázium „56-os túlélők” nevű csapata (csapattagok: Pásti Vivien Edit, Niczki Alexandra, Bors Debora, Vencel Andrea, felkészítő tanár: Horváth Andrea) bizonyult a legeredményesebbnek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.