Örökbefogadó nap nyári pillanatai

A nyári időszak még több feladatot ró az állatvédő egyesületekre. A mentési feladatok mellett szabadtéri rendezvényekre is ellátogatnak örökbe fogadható állatokkal.

DSCF0412

Nagyon sok esetben találnak egész cica, vagy kutya kölyök családokat elhagyva, dobozokba zárva.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0515

Szerencsétlenül járt kis mókusokat is mentettek nemrég. A gondozásukban lévő állatok sok odafigyelést, gondoskodást igényelnek. Most, hogy az iskolákban kitört a vakáció, az állatbarát diákok is aktívan részt vesznek az örökbefogadó napokon, és a sétáltatásokon.

DSCF0504

Így volt ez vasárnap is, amikor a Fekete István Állatvédő Egyesület a Vízöntő utcai kenneleknél várta egyrészt azokat akik szeretnének gondoskodni valamelyik árva állatról, vagy épp csak sétáltatná őket. A szép időben sokan érkeztek, nézelődtek, ismerkedtek.

DSCF0430

Szerencsés nap volt ez a kiskutyának is hiszen a sétából visszaérkezve több kedves állatot is láttam új gazdival távozni. De milyen is egy nyári meleg napon a kutyaséta? Vidám, is izgalmas. Csoportosan, zöld övezetben szimatolni, futkosni, és félúton megmártózni a patak vízében.

DSCF0465

Majd egy finom vacsora. Mindez szerető társaságban. Mi kell ennél több egy elhagyott kutyának. Boldogság csillogott szemükben miközben hatalmasat csobbantak a friss vízben.

DSCF0476

A kísérőik szinte ugyan ilyen jól érezték magukat a délutáni sétán.

DSCF0531

Most pedig a képekre kattintva láthatók a vidám pillanatok, az örökbefogadott, és még gazdára váró kutyák, és cicák.