Erős Ember Kupa, a nyugat-magyarországi Herkules címért

A Deck Bistro&Bar Erős Ember Kupa 2016. április 16-án szombaton már tíz órától várta a sportkedvelőket, és a látványos megmérettetés iránt érdeklődőket.

IMG_4484

A délelőtti tehetségkutató versenyen négy, majd délután a profik versenyén öt számban mérték össze erőiket a sportolók.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_4601
S hogy délután mi volt ez az öt versenyszám? 7,5 tonnás kamion húzás 20 méteres távon, 105 illetve 125 kg-os rönknyomás, személyautó tartás, egy fém keret segítségével, 330 kg-os lengősúly cipelés időre, 20 méteres távon, és végül egy brutális 150 kg-os hordó átpakolása egy állványon.

IMG_4668
Délután a nyugat-magyarországi Herkules címért folyt az erőpróba, és itt derült ki az is, hogy ki mehet majd az erős emberek idei országos bajnokságának döntőjére, május 13-14-én Celldömölkre.

IMG_4710
Tizenketten neveztek a versenyre. Első erőpróbaként nekirugaszkodtak a kamion elhúzásának.Ez bizony nem volt egy gyenge falat, többeknek megmozdítani sem sikerült a hatalmas monstrumot. Ez persze nem is feltétlen az erő hiányát jelentette, mint hallhattuk, hanem a nem megfelelő cipő választás miatt lehetett. Persze minden egyes próbatételnek megvolt az „erős embere” Nem ment mindenkinek egyformán.

IMG_4754

De a pontok a végén megmutatták ki volt a szombati nap igazi bajnoka.
A jó időnek, és a látványos versenynek köszönhetően nagy volt az érdeklődés, ráadásul a versenyszámok között is érdekes programok szórakoztatták az egybegyűlteket. Így BMX bemutatót, a helyi kötélugrós lányokat, és egy mindig mosolygós hastáncos lány műsorát is megcsodálhatták a nézők.

IMG_4796

A verseny ideje alatt pedig a Fekete István Állatvédő Egyesület néhány árva kutyájával is találkozhattunk. A program hangulatos műsorvezetője Varga Jenő volt.
A nap végére pedig a következő eredmények születtek.

IMG_4870
Az első helyezett Karácsondi Erik

A Deck Bistro&Bar Erős Ember Kupáját vehette át az első helyezett Karácsondi Erik. 2. helyen Hegedűs Ádám, 3. helyen pedig Kmeth Attila végzett. A szombathelyi versenyző Gadó András ezúttal a 7. helyen végzett.

A képekre kattintva további fotók láthatók.