XXVII. Savaria Floriadae virágkötészeti verseny díjazása, és a kiállítás

Április 8-án nagy volt az izgalom miután egész délelőtt készültek a virágköltemények a Savaria Floriadae virágkötészeti versenyén, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Ekkor következett ugyanis a hosszasan tartó „virágmustra”, az értékelés.

IMG_3854

A rendezvény csatlakozott a 2016-os Szent Márton Év rendezvényhez, témája pedig a Templomi virágdíszek voltak. Ezen belül is három kategóriában készültek a munkák.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_3815
Idén már harmadik alkalommal társult a rendezvényhez a Savaria Parcum Fiatal Park- és Kertépítők Versenye.

IMG_3837
A virágkötészetre húszan, míg a parképítészetre huszonnégyen neveztek. Az elkészült alkotásokból április 9-én szombaton nyílt kiállítás. Az ünnepélyes megnyitó után szakemberek véleményezték az elkészült virágcsodákat, a versenyzők munkáit, majd átadták a megérdemelt díjakat, ajándékokat.

IMG_3937
Erdős Mónika az első helyezett virágkötő, szombathelyi versenyző

Idén komoly eredményeket értek el a helyi diákok.

IMG_3982
A győztes szombathelyi csapat

Virágkötészetben harmadik helyezést ért el Takács Dániel, második lett Kecskés Hajnalka. A legjobb értékelést Erdős Mónika kapta. Ők mindhármat a Herman Ottó Szakképző Iskola tanulói. A park- és Kertépítészetben harmadik helyen Balogh Enikő, másodikon Gálos Norbert végzett, ők szintén a szombathelyi színeket képviselték. A fődíjat pedig Vági Vivien vehette át, aki Budapestről érkezett, és a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola tanulója.

IMG_3998
Vági Vivien az első helyezett Park- és Kertépítészeti versenyző Budapestről érkezett

A kiállítás, ahogy már megszokhattuk kettő napos, hiszen a virágok ebben a formában sajnos nem igazán pompáznak ennél tovább.

IMG_3849

Ez idő alatt lehet megcsodálni őket, és kicsit kikapcsolódni a kísérő programok megtekintésével.

IMG_3961

A résztvevők nagyon ügyesek, tehetségesek, munkájuk csodaszép, számomra mégis kicsit színtelen, és kötött ez a templomi stílus. De ez a virág, és színvilág választás természetesen érthető ebben a kategóriában.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

A verseny pillanatait pedig ide kattintva élhetik át.