Mikulás napi kutyaséta mentett állatokkal

Mikulás napi kutya sétára invitálta az állatbarátokat a Fekete István Állatvédő Egyesület, december hatodikán vasárnap.

IMG_8518

A kora délutáni találkára hatalmas örömmel érkeztek a kutyusok, szinte húzták gazdáikat a Vízöntő utcai találkozási pontra.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_8514

Itt már izgatottan várták őket az örökbe fogadható társaik, akik szintén szívesen részt vesznek hasonló megmozdulásokban. Az egyesület szívesen lát olyan résztvevőket, akiknek még nincsen kutyájuk, hiszen akkor a mentett állatokra is felkerül a póráz. Persze mivel sokan vannak, így ezekre a sétára nem tud elmenni mindenki. Népszerűek a kutyások körében az ilyen rendezvények, láthatóan egyre többen jönnek el, még ennél zordabb időjárásban is.

IMG_8513

Ilyenkor már előkerülnek a bakancsok, csizmák, az állatoknak a ruhák, kendők, és fő hogy társaságban lehessenek a friss levegőn egy nagyot csatangolhassanak, és megmozgassák a kutyákat. A környék cicái értetlenül, de kellő távolságból figyelték, mi ez a hatalmas felhajtás a kutyák körében.

IMG_8509

Mikor mindenki megérkezett, egy közel kettő órás sétára indultak a város többnyire zöldebb környékeit érintve, majd visszatértek az indulási pontra, ahol alkalomhoz illő jutalomfalatkákat kaptak a kutyusok és gazdáikról sem feledkeztek meg a szervezők.

IMG_8490

A képekre kattintva további fotók láthatók.