Adveni vásár nyitás előtti pillanatok Szombathelyen

Advent 2015 Szombathelyen. A vásári forgatag hamarosan birtokba veszi a város Fő terén kialakított karácsonyi vásárt.

DSCF0345

A pavilonok állnak, az árut, ételt, italt már bepakolták az árusok, némi díszítés ami még hatra van néhány helyen, de ezek már az utolsó simítások, hiszen 2015. november 27-én délután hivatalosan is megnyitja kapuit a vásár.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0357

Nagy vonalakban az elmúlt évekhez hasonlóan kerültek kiosztásra a pavilonok, de még a kereskedőket is régi ismerősként üdvözölhetjük, ha arra nézelődünk.

DSCF0359

Ez valamelyest megnyugtató érzés is, hiszen tudhatjuk, hogy amit vásárolunk, és több éve itt vásárolhattunk, egy megbízható helyről származik. A finom falatokkal, jó forralt borral, forró csokival, vagy teával épp így lehetünk.

DSCF0350

A már több éve megszokott helyünkön fogyaszthatjuk ugyan azt a minőséget. Ha pedig újdonságot is vélünk majd felfedezni, azt is próbáljuk ki mindenképpen. Ha már az újdonság szóba jött, meg kell említeni párat, ami majd rögtön szembetűnő lesz az arra járóknak. A hatalmas évek óta a karácsonyt szimbolizáló fenyőfa, idén nem lesz jelen a vásáron. Épp így eltűnt az a hatalmas adventi koszorú is amin a gyertyákat ünnepélyes keretek közt szombatonként meggyújtottak. Persze maga a szertartás, és a koszorú is meg lesz, csak egy teljesen új formában.

DSCF0344

A fenyőfa helyére került, magasba emelkedett és rajta függesztve fenyőtoboz díszek vannak. A gyertyák is e szerint a magasban fognak égni, szépen kiemelkedve a vásártér szintjéből. A megszokott hatalmas színpadot most egy kisebb váltja, az elhelyezkedése is megváltozott. A vásár kapu mellett kapott helyet, szinte „ hátat fordítva az egész városnak”

DSCF0358

Ez persze nagyobb törést már úgy sem okoz senkiben, hiszen az egész vásár kialakítása olyan mint egy zárt cirkuszé. Szépen körbeépített pavilonok egy zárt rendszert alkotnak, a belépést díszes kapukon megengedve, az érkezőket minden irányból csupán a pavilonok egysíkú hátsó fele fogadja. Természetesen ha már bejutottunk, szebb és hangulatosabb formáját is megtapasztalhatjuk. Minden esetre idén biztosan megint megoszlanak a vélemények az újítások terén.

DSCF0354

Volt aki máris befutott a félkész vásárba, és bedobott egy forró italt, vagy épp bekukkantott a díszek közé. Holnaptól viszolt újra szabad a vásár mindenkinek. Ezzel egyidőben a város üzleteiban is elkezdődött a karácsonyi dekorálás, kirakatrendezés.

DSCF0385

Ezekből is megmutatok néhányat, ezzel is fokozva a karácsonyi készülődés hangulatát.

A képekre kattintva további fotók láthatók.