Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar jubileumi koncertje

Telt házas koncerttel ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar.

IMG_7317

A fergeteges hangulatú fúvós koncertre 2015. november tizenötödikén került sor, Szombathelyen az Agora Művelődési és Sportházban.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_7299

A jubileumra sok régi ismerős, egykori zenésztársak, zenekar vezetők is érkeztek. A koncert érdekessége volt, hogy együtt zenéltek tanárok, tanítványok, és egykori zenekari tagok.

IMG_7285

Valamint, az egykori zenekar vezetők is itt voltak, és részt vettek a kiváló hangulatú fellépésen. Az egyes zenei produkciók közt pedig, rengeteg elismerő szó hangzott el, és az ajándékok is előkerültek.

IMG_7328

Többek közt egy hatalmas születésnapi torta. A muzsikusok lelkesek, a közönség pedig hálás volt, ezen az emlékezetes ünnepi estén.

IMG_7337

„A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola kiemelt együtteseként fontos szerepet tölt be a megyeszékhely, és a régió kulturális életében. Rendszeresen tart önálló hangversenyt a szombathelyi Bartók Teremben, emellett gyakran vállal szabadtéri fellépéseket is. A fúvószenekar tagjai a zeneiskola jelenlegi, valamint egykori 10-25 éves fúvós és ütőhangszeres növendékei. Az együttes az alapítása óta számos sikert ért el hazai versenyeken és fesztiválokon. A zenekar jelenlegi vezetője 2010-től Mészáros Balázs karnagy. A zenekar felkészítésében az elmúlt évtizedek során a Bartók Béla Zeneiskola tanárai közül Borhi Ágnes, Gazdag János, Mérei János, Mészáros Balázs, Neszmélyi András, Pulay Teréz, Szőllősi Balázs, Táky György, Ujhelyi Péter, és Vasas József vettek részt rendszeresen.”

IMG_7279

A képekre kattintva további fotók láthatók.