Első Savaria Legio Race Szombathelyen

Az időjárás szinte hihetetlen arcát mutatta meg, és mentes volt minden extrém megnyilvánulásától szombaton, a Szombathelyen első alkalommal megrendezésre kerülő extrém futóversenyen, a Savaria Legio Race-en.

DSCF0360

Helyszínét, az elhanyagolt ex szabadidő központot napokig tisztogatták, és alakítgatták a szervezők, és barátaik. A szombathelyi Skorpió Box Club, az ökölvíváson kívül most is egy hihetetlen újdonsággal rukkolt elő, jó szokásukhoz hűen, mikor kitalálták a futásnak ezt az embert próbáló változatát.

A képekre kattintva további fotók láthatók

DSCF0492

Pontosabban ez a sport külföldön már elterjedt (Spartan Race, Mud Race, Brutál Futás, stb. néven ismert) Itt nem számított az időjárás, és a domborzati nehézségek, ami dominált, csak a szív, és az akaraterő. Nem volt szükség drága felszerelésekre, csak a megfelelő felkészültségre, akaraterőre, és kitartásra. A másik fontos feladat az volt, hogy lehetőleg senki sem adja fel menet közben. Több természeti elemmel kellett megvívni a versenyzőknek a harcot, ráadásul mindezt időre.

DSCF0373

Alapvető feladat a futás, ami a benevező gyerekeknek közel hétszáz méter, míg a felnőtteknél hat kilométer körül volt, de nehezítésként a sárral, a vízzel, különböző akadályokkal, ügyességi feladatokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. Tehát szombaton nem volt zivatar hatalmas sárral, nem volt iszonyatos szélvihar átláthatatlan porfelhőkkel, és semmi a feladatokat még tovább nehezítő időjárási körülmény. E helyett igazi kellemes őszi napsütés kísérte a futókat, akik a vizes akadályelemeknek igazán örültek, igazi felüdülésként élték meg őket.

DSCF0461

Az első alkalommal kegyes volt az időjárás, hogy kedvet csináljon az akadálypályás futóversenyhez, de majd a következő versenyre bizonyára bekeményít kicsit, hogy még extrémebbé válhasson. Az akadályfutó versenyen bárki részt vehetett, nemtől, kortól, vagy edzettségi állapottól függően. A gyerekektől egészen a veteránokig, mindenki számára megfelelő kihívás, és kikapcsolódás volt a szombati rendezvény.

DSCF0486

A verseny népszerűségének kulcsa, hogy az emberek szeretik kipróbálni saját határaikat. A nézők, és szurkolók tábora kicsit még alul maradt a tervezettől, de a benevezők száma elég magas volt.

DSCF0530

A gyerekek délelőtt tizenegy órakor álltak a startvonalhoz, míg a felnőttek délután egy órától, tíz tizenöt fős csapatokban folyamatosan indultak. A nevezési díjakból a Boksz Club a kőszegi SOS Gyermekfalut támogatja, valamint a környezet tisztaságára fordítja, Így a verseny területének kitisztítását is vállalták. Az iszonyatosan elhanyagolt épületet körbeszalagozva, figyelmeztető feliratokkal látták el, mely tisztán érthetően tudtunkra adta mekkora veszély leselkedik ránk odabent.

DSCF0378
Aki részt vett a megmérettetésen egy életre szóló élménnyel, és iszonyatosan elfáradva térhetett haza.

DSCF0567

A képekre kattintva további fotók láthatók