Művészeti Szakközépiskolások kiállítása a Szombathelyi Képtárban

Ifjú művészjelöltek napja volt 2015. április elsején Szombathelyen.

IMG_9084

Évről évre visszatérő program ez, amikor nagyközönség elé kerülhetnek a Művészeti Szakközépiskolások elmúlt tanévben készült alkotásai.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_9133

Idén is a Szombathelyi Képtár biztosította a helyet a képző- és iparművészeti tagozat 2012\2013-as és 2013\2014-es válogatott munkáinak bemutatásához. Nagyon sokan érkeztek a kiállítás megnyitóra, melyen a látogatók megtekinthették a legszebb vizsgamunkákat, illetve a legkiválóbb alkotásokat évfolyamonként, és szakonként.

IMG_9104

Így a grafikus, bútorműves, alkalmazott fotográfus, textilműves, fémműves, díszítőszobrász szakok munkáit, kiegészülve rajzokkal, és plasztikai darabokkal. A vendégeket Rápli Róbert igazgató köszöntötte, a tárlatot Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere nyitotta meg. A kiállított művekről Torjay Valter művészettörténész tartott szakmai értékelést.

IMG_9124
A megnyitó után a mozgóképes alkotások megtekintésére is sor került egy külön teremben. Ezt követte 19 órától a zenei tagozat bemutatkozása a szomszédos Bartók Teremben, ahol a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével léptek színpadra a fiatal művészek. Hogy mennyire elvarázsolt gondolati világa van a kis művésztanulóknak, alkotásaik hűen tükrözik.

IMG_9058

Ezekből néhány példa a képekre kattintva, fotógalériámban is látható.

A tárlat április 26-ig látható a Szombathelyi Képtárban.