Szent Márton megjelenítése kiállításokon

Ezen a héten kettő kiállítás nyílt Szombathelyen Szent Márton jegyében. Az első mindjárt hétfőn, a város Fő terére begördülő 30 Y Kult-Tour-Buszon.

IMG_4362

A buszon, ami egyébként a város útjait helyi járatként nap mint nap járja, több alkalommal volt már fotókiállítás.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_4359

Mindig más témát utaztatnak, és ismertetnek meg az utazóközönséggel. Így még csak egy múzeumba sem kell bemenniük, és az utazásra megváltott jegy egyben a kiállítás belépőjét is tartalmazza. Praktikus tolmácsolása ez a kultúrának. Ezúttal Szent Mártonnal kapcsolatos fotókból láthatunk a mozgó kiállítótérben.

IMG_4334

A kiállítás nyolc alkotó fotóit mutatja be. És látható, hogy mindenki más más szemszögből közelítette meg a témát. Ezen, és az autóbusz közlekedés belvárosi múltján elmélkedtek a busz közepén az Agora munkatársai is.

IMG_4383
A megnyitóra nem túl sokan érkeztek, de a hétköznapokban annál többen utaznak ezen a járaton.

Egy nappal később immár a Savaria Múzeumban került sor annak a kiállításnak a megnyitójára, ami Szent Mártont mint katonát mutatja be, fegyverzetével, ruházatával, és sok egyéb katonai vonatkozású emlékkel együtt.

IMG_4420

Itt már népesebb volt az érdeklődés. Mindkettő kiállítást a város polgármestere Dr. Puskás Tivadar nyitotta meg.

IMG_4436

A kiállítás megnyitóján rögtönzött születésnapi megemlékezés is kerekedett. Itt köszöntötték fel 80. születésnapján  Boucz Teréziát, a múzeumi élet oszlopos tagját, egykori muzeológusát.

IMG_4453

Munkássága javát a Romkertben végezte. Virággal és tortával köszöntötték, a megilletődött hölgyet.

A kiállításokról készült fotók a képekre kattintva láthatók.