T.Takács kiállítása, zenés időutazással körítve

2 az 1-ben mondhatjuk a Szombathelyi Képtár sikeres programszervezésére, melyet október 17-én a nagy létszámú érdeklődés is alátámaszthat.

IMG_3531

A mostanság amúgy is fénykorát élő képtárban, e napon nyílt T. Takács Tibor alkotásaiból ‘Spejz-show” címmel kiállítás, és itt ünnepelte elsöprő sikerű koncerttel, fennállásának 15.évfordulóját a népszerű Horváth Meggie és Peltzer Géza duó.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_3541

A rendezvényre a szokásosnál is több vendég érkezett. A tárlat megnyitó sem volt egészen szokványos, sablonos mivel a művész testvére, Takács Zoltán Bálint a Sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója, kissé személyesre szabva mondókáját, szinte mindenki arcára mosolyt csalt.

IMG_3543

Lényegében viccesen megjegyezte, a képtár ezennel el is érte a csúcsot akár be is lehetne zárni, hiszen ezt a kiállítást űberelni már úgy sem lehet. Az alkotások közti nagy távolság pedig azért van, hogy az adott műalkotás előtt állva, az magába tudja szippantani az érdeklődőt. És egy egy adott dologra tudjunk koncentrálni figyelmünket, ne kalandozzunk át egy másik kiállítási tárgyra.

IMG_3521

A barátok, művésztársak, és minden érdeklődő hosszasan mustrálgatta az elkészült alkotásokat, majd az alsó szinten egy három részből álló zenés időutazáson vehetett részt. A sanzonok, táncdalok, és Janis Joplin dalok lenyűgözték a zenebarátokat. A siker egyik műfajban sem maradt el.

IMG_3569

Köztük némi hatásszünet, sörözéssel, borozgatással. A fellépők stílusosan váltogatták fellépőruháikat. A közönséget sokszor lázba hozták az ismert dallamok. Volt aki állva tapsolt a felszolgáló lányok ugrálva csápoltak. A hátsó sorokban még az idősebb korosztály is ütemesen mozgott a zenére. Egy valóságos időutazó hippi is feltűnt, aki korabeli különleges táncot lejtett a Joplin dalok hallatán. Különös kapcsolódása volt ez a zenének, és a műtárgyaknak. A képtári műalkotások közt söpörtek végig a régi idők hanghullámai, átjárva az egész épületet. Másnap elég kissé megigazgatni az elmozdult képeket, tárgyakat, és minden a szokásos ütemben haladhat tovább. Emlékeinkben él csupán tovább egy remek kiállítás, és a zenés időutazás.

A képekre kattintva további fotók láthatók.