Nemzetközi Betlehemes Találkozó Szombathelyen

Sok ismerős program zajlik a Fő téri adventi vásár színpadán, hiszen évről évre, visszatérő fellépők veszik birtokba ez idő tájt.

Betlehemes találkozó (16)

Így van ez, az ünnep közeledtével, a Betlehemes Fesztivállal is. Évek óta itt kaphatunk ízelítőt, más nemzetek ünnepi hagyományaiból, egy nemzetközi találkozó másnapján.

A képekre kattintva, további fotók láthatók.

Betlehemes találkozó (10)

Ugyanis előző este, a nagy fesztivál, Gencsapátiban zajlik. Idén alaposan felduzzadt a fellépő csoportok száma. Az eddigi négy csoport helyett, most hét lépett színpadra. A tizenegy órakor kezdődő program, sokakat megállásra késztetett.

Betlehemes találkozó (4)

Fellépett a Bódvavendégi együttes, Kapuvár Néptáncegyüttes, Tornaújfalusi betlehemesek, Holládi Bábtáncoltató betlehemesek, Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes Nagyidáról, Énekes Lenke Hagyományőrző Néptáncegyüttes – Vitnyéd, és a Csátaljai Székely Népdalkör.

Betlehemes találkozó (34)

A látványos, hangulatos színpadi fellépéseket, főleg a gyerekek nézték átszellemült arccal, de a felnőtteket is nagyon érdekelte.

Betlehemes találkozó (21)

Sajnos a nagy többséget, ennél is jobban vonzotta a vasárnapi húsleves, és rántott husi, ezért idő előtt eltűntek. Bizonyára ez nem esett túl jól, a távolról érkezett fellépők lelkes csapatainak.

A képekre kattintva, további fotók láthatók.