Karafiáth Orsolya a Művészetek házában

„A nő arcai” címmel rendeztek zenés, verses, beszélgető estet Karafiáth Orsolyával, aki író, költő, performer, blogger, vagy épp fotómodell.

A nő arcai (8) A képekre kattint további fotók  láthatók.

Az Agora szalon megtelt, fiatalokkal, idősebbekkel, művészekkel, műkedvelőkkel, tanárokkal, könyvtárosokkal, és barátokkal.

A nő arcai (5)

A zenés program is összekapcsolódott Orsolya munkájával, hiszen a 2003-ban, Fekete Gyula zeneszerző által megkomponált Kabarédalok, az Ő versei alapján álltak össze. Ezt hallhattuk Papp Zsófia egyetemi hallgató előadásában, Máriás Zsolt zongora kíséretével. E produkció, az országos diákköri konferencián első helyezést ért el, saját művészeti kategóriában.

A nő arcai (10)

Majd ezt követte az a beszélgetés, amit Benke Éva Radnóti díjas tanárnő vezetett, Farkas Erzsébet zeneművész közreműködésével, ahol érdekes dolgokat tudhattunk meg Orsolyáról, és munkáiról.

A nő arcai (11)

Többek közt mesélt a nemrég megjelent, Kicsi Lili című regényéről, és a hamarosan megjelenő, felnőtteknek szóló meséjéről is. Megtudhattuk, hogy minden alkotását, kiadás előtt, minimum öt, hozzáértő személy olvassa el, köztük van testvére is, aki irodalom szakos tanár.

A nő arcai (9)

Elmondta, hogy műveinek mindenféle kommentjét, hozzászólásait, kritikáit, vagy bár mit, ami róla szól, elolvas, hogy ezekből is tapasztalatokat gyűjtsön további munkáihoz. Verseit, írásait, soha nem adja elő maga, erre mindig hozzá értő előadókat kér fel. Egy ilyennel okozott meglepetést számára Éva néni is, aki egyik kedvenc versét, egy hozzá értő tanítványával olvastatta fel.

A nő arcai (14)

A szerző arcán egyben csodálkozás, meglepettség, és boldogság is látszott. Végül a felmerülő kérdésekre is vidáman válaszolt a változatos műfaj női képviselője. A rendezvényt, Sztanyák Zsófia grafikus, háttérben elhelyezett munkái színesítették. Ő készítette e rendezvény plakátját is.

A képekre kattint további fotók  láthatók.