Újabb helyeken kell pénzért nyúlni parkoláskor

Újabb megszorítás az autósoknak, legyenek akár utazók, akár környék lakók. Ismét további területeket vonnak be áprilistól a fizető parkolási zónába.

Az új áldozatok a Vasút utca, Éhen Gyula tér, Szelestey utca, egészen a Vörösmarty utcáig. Valamint az MMIK mögötti és melletti parkolók.  A sáros, gödrös helyeket, most igényes elsimítás után, felszórják tört kövezettel, és kész is.

fizető5

A jegyautomaták is a helyszínre kerültek, már csak beüzemelésre várnak. A parkolás díja pedig 200Ft/óra, nem nevezhető olcsó mulatságnak.

Maga a tény, hogy a pályaudvarra utazási szándékkal érkező autós, fizető övezetben hagyja járművét míg haza nem ér, legalább olyan szinten felháborító, mint a Megyei Kórház előtt pénzt szedni a parkolásért. (független attól, hogy az adott bevétel hol köt majd ki) A környék lakói, természetesen az éves bérletet itt is megvásárolhatják, csekély 5000ft-ért, de kérdés, hogy e mellé azonnal egy autóbusz bérletet ne váltsanak e, hiszen sokszor, eddig is legalább egy, két buszmegállónyira tudtak csak leparkolni kocsijukkal. A következő dolog ami még jobban szemet szúr, hogy ahol eddig tilos volt autónkat hagyni, eztán pénzért majd szabaddá válik.

fizető7

fizető6

Gondolom az érintettek hatalmas, kitörő örömmel fogadják az új helyzetet.