Virágkötők és a Folt-Mix csoport adventi alkotásai

Ahogy ez már lenni szokott a kertészeti iskolában a tanulók ilyenkor sem pihennek.

A Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi és Vadgazdálkodási Szakképző iskola és a Folt-Mix Foltvarró Csoport, közös kiállítását szerdán délután az iskola kastélyépületében, rövid zenei és irodalmi műsorral, Horváth Krisztina nyitotta meg.

Bevezetőjében elmagyarázta az összefüggést a virágkötés és a foltvarrás közt. …

Elmondta, hogy épp úgy mint a nyári kiállítást ezt a karácsonyi ünnepeket idézőt is hagyományossá kívánják tenni. Úgy véli és erről környezete is meggyőzte, hogy a karácsonyi ajándékvásárlás során egyre több emberben merül fel az igény valami olyasmire, ami nem a megszokott műanyag, fém, tucatcikk, hanem valami más, egyedi, kézzel készített, sajátos egyedi ötleteket ötvöző alkotás.

Éppen ezért egyre nagyobb szükség lesz ezekre a dekoratív, fantáziadús szépségekre. Az adventi koszorúk klasszikus formavilágát ismeri szinte mindenki, de egy ilyen virágkötészeti kiállításon, versenyen láthatjuk mennyire más is lehet ez. Különböző formájúak, a felhasznált anyagokban pedig csupán a képzelet szabhat határt.

A megnyitó egyben az adventi kötészeti verseny eredményhirdetése is volt. Az első helyezést a kávészemek felhasználásával  készült koszorúval Laposa Loretta érte el.

Az ünnepségre sokan érkeztek, az alkotások megtekintése után kézműves foglalkozáson adták át a technikai ismereteket a foltvarrók a virágkötőknek.

 A kiállításon készült fotógaléria a képekre kattintva látható.