Mi lett veled Szabadidőközpont ?

Mi lett veled szabadidőközpont ? Most hogy a Homok utca legsötétebb része hamarosan eltűnik, már csak egy hely csúfítja a környéket.

Ez pedig a valaha szebb időket látott fiatalok által több szempontból is kedvelt szabadidőközpont.

A nyolcvanas években öltözőkkel, mellékhelyiségekkel büfével, fixre épített színpaddal, és betonozott nézőtérrel kialakított létesítmény, kedvelt szórakozóhely, számos színvonalas koncert, kulturális rendezvény helyszíne volt.

Később e helyen volt a majális. E területen rendezték rendszeresen, húsvét hétfőn a Rallycross versenyeket. A kilencvenes években itt üzemelt a fiatalok nagy kedvence, a környék egyetlen, romantikus hangulatú, autós mozija.

A hely maga teljesen alkalmas volt e célra hiszen kiesett a lakóövezet azon részéből, ahol hangosságával zavaró lett volna, és mégis könnyen megközelíthető volt, nem esett távol a belvárostól. Ezt követően lassan de biztosan leépült a hely, mint rendezvények mint pedig az állagát illetően. Majálisok is elmaradtak, azaz más helyszínre kerültek át. Mára csak a roncsderbi futamok helyszínéül szolgál a hatalmas terület ami az épületek mögött terül el.

Az sem zavar senkit hogy ezekre a versenyekre külföldről, és az ország más tájairól is érkeznek versenyzők és nézők, akik megdöbbenve szembesülnek a pusztulatos állapotba került épület együttessel.

Ugyan a behajtást egy egy sorompóval lezárta a terület jelenlegi tulajdonosa a Szova Zrt. de az úton elhaladva is lehangoló látvány tárul elénk. Ha pedig jobban szemügyre vesszük még siralmasabb a helyzet. Igazi szégyenfoltja ez is városunknak. Vajon meddig kell ennek így kinézni, amúgy szépülő városunkban. Én is részt vettem itt rendezett koncerteken, majd később a mozi, a majális, és az autóverseny látogatója is voltam. Ezért többszörösen is fáj a szívem mikor erre járok.

A jelenlegi állapotáról a képekre kattintva látható egy képgaléria, akit pedig a hely fénykora is érdekel itt láthatja emlékül elkészített kis filmem.

Retro rock fesztivál Szombathely szabadidőközpont 1981