Célegyenesben a felüljáró építés

Túl a terhelési próbákon, a táblák felszerelésén, és az útburkolati jelek felfestésén a felüljáró.

A Csaba úti felüljáró szinte teljesen elkészült már. Nemrég már a terhelési próbán is átesett, amit négy kaviccsal megrakott kamion segítségével végeztek el. Az új konstrukciós szerkezet jól viselte a próbákat de már kihelyezték a felhajtó oldalakra a harmincas sebesség korlátozó táblákat, ami annyit jelent hogy túl nagy száguldozás nem lehetséges a szép új átjárón. Már a hangfogó falak is elkészültek a közeli házak és a felhajtó közötti részen. A kerékpár és gyalogos út már üzemel, kicsit kacskaringósnak tűnhet, ezt majd szokniuk kell az arra közlekedőknek. A gyalogosoknak főleg figyelniük kell, hogy időben el tudjanak ugrálni a kerekezők elől.

Az élesebb kanyarnál ugyan tükröt is felszereltek a jobb betekintés érdekében, de kérdéses hogy az meddig bírja majd. Szerintem ezt a részt simán egyenesen is átvihették volna a vasút alatt, úgy lényegesen egyszerűbb, és biztonságosabb lett volna. Hogy a kamionok majd mennyire tartják be a korlátozást arra külön kíváncsi leszek, hisz jó tapasztalatból tudom, ha egy negyvenes korlátozó tábla van kint, ők nagy többségben ezt hetven nyolcvan körül küzdik le, szinte tolva maguk előtt azt aki szeretné betartani a szabályokat, de ez már egy másik téma.

Most lássuk az új építményt, ami biztosan sokat gyorsít az erre közlekedők áthaladásán, hiszen míg a fotókat készítettem, áthaladt öt szerelvény az említett vasút szakaszon.Tehát városunk egyik leglátványosabb beruházása lassan véget ér. Az ünnepélyes átadóra október 18-án kerül sor.

A képekre kattintva az építés kezdetétől láthatók fotók.