Tavaszköszöntő agility háziverseny

Szabadba csalogató, tavaszköszöntő rendezvényt tartottak szombaton délelőtt Szombathelyen a Homok úti MEOE kutyaiskolában, egész pontosan a kutyajátszótér néven is ismert Kutyasport Központban.

Névtelen 7

Tíz órára várták a lelkes kutyusokat, természetesen gazdáikkal együtt.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Névtelen 54

A rendezvényt a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete, egy agility háziverseny keretén belül, látványos bemutatókkal tarkítva szerette volna lebonyolítani, de a versenyszámok szüneteibe tervezett flyball, frizbi, és kutyatánc produkciók technikai akadályok miatt elmaradtak.

Névtelen 13

Ettől függetlenül sokan kilátogattak a jó időben kutyával vagy anélkül, versenyzőként, vagy épp nézőként. A kategóriákra bontott versenyben egyre nehezebb feladatok vártak a kutyákra, és természetesen a gazdáikra is.

Névtelen 106

A versenyt minden esetben komoly pályabejárás előzte meg, és még így is akadtak „félrelépések”. Hiszen ilyenkor felfokozott lelki állapotban vannak az állatok, és sokszor az elképesztő sebességgel rohanó és akadályokat leküzdő kutyák pályát téveszthetnek.

Névtelen 86

Ezek persze idő veszteséget jelentenek, számukra, hiszen az elhibázott részt újra kell csinálniuk. Egy egy nagyon pörgős állatnak épp elég vezetőjének lenni, hisz ezt a tempót az embernek is fel kell vennie.

Névtelen 43

Az eredmények értékelése után természetesen itt is, mint minden sportban díjazás következett, ahol serlegeket, érmeket ,és kutyatápot kaptak a legjobbak.

Névtelen 81

Nehéz volt eldönteni, hogy ki volt a büszkébb ezekre a díjakra, kutya vagy gazdája, egy biztos a gazdik nagyon büszkék voltak kedvenceikre.

Névtelen 85

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*