Kolbász, sör, pálinka Fesztivál a Ferences kertben

Immár a harmadik, három napos fesztiválnak adott otthont a belváros szívében a Történelmi témapark.

A hely hangulatával és központiságával vívhatta ki népszerűségét fesztivál helyszínként. Ámbár valójában kialakitása, eredeti funkciója kissé eltérhet a jelen használatától, de ezt az üzleti és rendezvényszervezői történések kissé felülírják.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Ezúttal a kolbászfesztiválként elhíresült, Kolbász, sör, pálinka Fesztivál csalogatta a népeket, a szokásos hangulatban. Kissé népszerűbb is lett talán az elődeinél, a nevesebb színpadi féllepők miatt, és tán a fizetések közelsége miatt. Hogy nevéhez méltó volt e mint az egy héttel korábbi halnapok, azt megkérdőjelezném. Ugyanis a kolbásznak, mint a rendezvény nevében elsőként megjelenő ételnek alig találtam nyomát a területen.

Talán egyetlen helyen láttam jó kinézetű kolbit. Három helyen pálinkát és néhány helyen a sörcsapot is megtaláltam. De egy kolbászfesztivál kimondva is egészen más képet festene elém. Na nem azt ahol a kerítés is kolbászból van, de legalább a bevezető utat övezhette volna a kolbászok legkülönbözőbb fajtája korlátként.

Na de minden tréfát félretéve, volt kürtős kalácsban édes krém, kemencés és sima lángos vattacukor sültek ilyen olyan verziója, jó illatok, de kolbászból valóban kevés jött szembe. Helyette talán a nagyobb hangsúly most a szórakoztatásé lett.

A hatalmas rendezvénysátor ugyanis szinte minden fellépő előadásakor megtelt érdeklődőkkel, rajongókkal.


Még az utolsó napon is hatalmas volt az érdeklődés. Most erről a vasárnapi hangulatról hoztam el néhány pillanatot fotóimmal.

A képekre kattintva további fotók láthatók.