Beatles-slágerek élőben a Mojo klubban

Jól kezdődött a 2017-es év szerencse, vagy szerencsétlenség terén. Hiszen mindjárt az elejére került egy péntek 13. Ezt a napot, január 13-át pénteket választotta bemutatkozó koncertjének a LiverPaul zenekar.

Az ismert zenészekből álló csapat élőben hozta el a Beatles-slágereket Szombathelyen a rendszeresen, változatos zenei palettát felsorakoztató népszerű bluesklubba, a Mojoba.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Aki nem szeretett volna lemaradni, előre foglaltatott asztalt. És milyen jól is tették, hiszen kezdésre megtelt a hely.

Egy muzsikus ismerősöm efféleképpen vélekedett meghallgatva a műsor elejét:

Beatlest játszani nem egyszerű, de Beatlest énekelni nagyon veszélyes dolog. Hiszen mindenkinek a fülében ott cseng az eredeti hangzás, emiatt egy rossz próbálkozás azonnal bukásra van ítélve. Vékony, tökéletesen tiszta hangra – sőt vokálra van szükség ahhoz – a nyilvánvalóan tökéletes gitár- és dobkíséret mellett – ,hogy elfogadható legyen a hangzás. Jól szól a csapat, tényleg öröm hallgatni a koncertet.”

Nos ezen az estén erre tett kísérletet egy négyes, ahogy az eredetiben is volt.Beatles dalok hiteles tolmácsolására, igyekezve megtartani az eredeti hangszerelést. Ők pedig Hollósi László dob, Dózis, Lord, varnyú Country, 4N, stb. Weinelt Gábor basszus gitár a Dózistól a Cabo-Wabo Band-ig. Kutrovics Tamás szólógitár Varnyú Country, 4N. Talabér József ritmus gitár korelnök Báró Blues Band, Dire Straits emlékzenekar, Old Faces. Péntek esti félépésük csupán a harmadik volt ebben a felállásban.

A buli igazán jól sikerült még úgy is hogy a 13-a egy kicsit belejátszott most épp szerencsétlenül a technika működésébe. De a fiuk még ezen is felülkerekedve csináltak hatalmas nosztalgikus hangulatot. A koncerten ismert slágerek, és kevésbé ismertek is felcsendültek. S hogy a közönség igazán jól érezte magát bizonyítják a tapsok, az együtt éneklés, és hogy voltak olyanok akik táncra is perdültek.

Köszönjük, nagy élmény volt, sok sikert a további fellépésekhez.

A képekre kattintva további fotók láthatók.