Szimbiózis, Bújtás Ervin saját dalainak bemutatója a Könyvtárban

A Berzsenyi Dániel Könyvtár igazi kellemes, csendes, családias otthona a zenés beszélgetős programoknak. Ezt már korábban tapasztalhattuk a Bájoló programsorozatban.

_mg_9819

És ezt hallhattuk Bujtás Ervintől is, a legutóbbi könyvtári program végén.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

_mg_9836

Sokat gondolkodott, mi lenne saját elgondolkodtató tartalmú, és hangzású dalainak bemutatására a méltó környezet. Végül a könyvtárban megtalálta.
2016. december 10-én 15 órától hangzottak el Bujtás Ervin dalszerző-énekes Szimbiózis című műsorában, saját szerzeményei, féltett kincsei.

_mg_9807

A dalok amik egy egy pillanat, egy egy röppenő gondolat hatására keletkeztek. A szövegek, amik a 76-os évjáratú Csepel kerékpáron munkába közlekedve, vagy épp hazafele haladva villannak be Ervin agyába, és hazaérve azonnal gitárt ragadva ad hozzájuk igazi dallamokat.

_mg_9838
Bujtás Ervin, akit már több szombathelyi zenekarból – Lord, Varnyú Country, 4N Acoustic Performance, Midnight Special Band – ismerhetnek, első alkalommal mutatta be saját szerzeményeit – minimal acoustic stílusban – egy szál gitárral.

_mg_9795

A műsor során felcsendülő szerzemények között hallhattunk megzenésített verset, valamint gyermekdalokat is. A bemutatóra izgatottan várta barátait, családtagjait a muzsikus, majd nagy várakozással nézte arcukon, a zenei kínálat által okozott hatásokat. Hiszen utcazenész múltjából adódóan jól tud olvasni a hallgatóság arcáról.

_mg_9789

A műsorban fellépő zenész barátok színesítették a délutánt:
Baranyai Ákos hegedűn. Doma Bence, Tóth Dániel énekhangjával. 

Ákossal régi zenei múltjuk van már, ( Varnyú Country) és teljes a zenei, gondolati összhang közzöttük.
A két fiatal gitáros énekes fiú pedig Ervin nyomdokain haladva, tőle nagyon sok mindent elsajátítva, megtanulva élik zenei életüket.

_mg_9850

A különleges rajzos gyermekdalban, ami egyedi produkciónak számít a műfajban, Végh Zsombi közreműködött. Lényegében amit a dalban hallott, próbálta megrajzolni. A végére a rajz is szépen kialakult.

_mg_9824

A dalszerző énekessel a délután házigazdája, Boros Ferenc beszélgetett, a számok születéséről, dalszövegekről, inspirációkról, érzésekről, gondolatokról és sok minden másról.

_mg_9865

A kis terem teljesen megtelt érdeklődőkkel, zenész társakkal.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

A Szimbióis című dal pedig  itt hallható.