Éljen május elseje, retro felvonulás Szombathelyen

Ha május elseje, akkor Szombathelyen Retro felvonulás. Ja meg „eső nélkül nincs is május elseje”, hangzott el a dísztribünről.

IMG_6701

A hangulatot elsősorban az vasi Old-Timer Veterán Autós Motoros Egyesületnek köszönhető, hiszen a rendezvény az ő szervezésüknek köszönhető immár negyedik alkalommal.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_6739

És valóban hányszor szenvedtem gyermek koromban ettől a programromboló égi áldástól. Sokszor maradt ki ez a számomra kedves program az eső, és szél miatt. Most viszont a borongós idő ellenére rengetegen vonultak, és még sokkal többen voltak rájuk kíváncsiak.

IMG_6755

Nem véletlen ez, hiszen sokaknak a múltját idézi ez a hangulatos, és látványos felvonulás a régi idők megszokott helyszínén. A fiataloknak pedig egy kuriózum ez a látvány, abból az időszakból amikor még sokan nem is éltek. Hiába ami nem kötelező azt sokkal szívesebben tesszük.

IMG_6782

És a régi idők járművei, kellékei minden évben bővülnek, előkerülnek a padlásról, pincéből, garázsból a korszakra jellemző ruházatok, kitüntetések, szemüvegek, sapkák, sálak, kendők, eszközök, motorok, biciklik, és a féltve őrzött retro járművek. A maguk jellegzetességeivel, hangjukkal, illatukkal, kinézetükkel.

IMG_6707

Talán mégis maradt valami ami kötelező. A lufi, és a kisebb nagyobb zászlók, azok szinte kötelező kellékek voltak mindig, így 2016 május elsején is az volt. Van ami soha nem változik. Viszont előkerült több érdekesség közt például egy klasszikus traktor, egy Csepel teherautó, és egy az autót, és repülőgépet ötvöző háromkerekű jármű.

IMG_6898

Ja, és az ős ős nagy kedvencem, a Volkswagen T1 kisbusz, szinte gyári állapotban. Persze még sokat megemlíthetnék, de ezzel biztosan sokan így vannak.

IMG_6851

Most még sem teszem, inkább fotókon mutatom be őket, és a délelőtti hangulatot. A hatalmas találkozó után, amin a sör, és virsli is főszerepet kapott, a nosztalgiabusz beállt az uszoda megállóba, hogy rövid várakozást követően utasokkal induljon tovább.

IMG_6969

Hogy ezt a járatot lekéstem nagyon bánom. Szívesen részt vettem volna magam is egy valódi időutazáson.

A képekre kattintva további fotók láthatók.