Kék séta az autizmus világnapján

Az autizmus világnapja alkalmából idén ismét kék lufikkal indult séta, Szombathelyen az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központtól a városházáig.

IMG_3173 1

Az esemény fő szervezője az Esőemberke, és a Pontmás Alapítvány. A városközpontig, a „kék sétához” a Mesebolt Bábszínház művészei adtak zenés kíséretet.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_3191
A vidám felvonulás közben egy egy szívet is kaphattak a járókelők ajándékba, az „Add a szíved” akció keretében.

IMG_3178

A kis emlékeztető ajándék szívecske, a 2016-os szombathelyi esemény jelképe, amit az egy éve alakult Pontmás, a Vas megyei autista gyermekekért alapítvány ötlete alapján készítettek. „Add a szíved az elfogadás és az összefogás jegyében”

IMG_3121
A Séta utáni programban, felléptek a Weöres Sándor Színház színművészei, az Aranyhíd EGYMI tánc és drámaszakköre, és tanulói.

IMG_3259

Ezt követően emelkedtek magasba a toleranciát, örömöt, és nyitottságot jelképező kék lufik. Idén a felvonulást nyílt nap előzte meg, ahol bemutatkozhattak az autizmussal élők fejlesztésével, gondozásával foglalkozó megyei intézmények.

IMG_3120

Így a Micimackó
Óvoda, Aranyhíd EGYMI, Váci Mihály Általános Iskola, Holnap Háza
lakóotthon, Ma Háza foglalkoztató, RUM – Kastély EGYMI és Csimborasszó
Gyermekközpont, vett részt a nyílt napon ahol információkkal, vetélkedőkkel, Autizmus-totóval és sok más érdekességgel próbálták bemutatni tevékenységüket, és e különös világot.

IMG_3115
Autizmus Világnapjának, és a programnak a célja, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön.

IMG_3287

E napon a világ több pontján jelképesen kék fénnyel világítanak meg épületeket. Szombathelyen a városháza kék fényfestését is tervezték, de sajnos ez elmaradt.

A képekre kattintva további fotók lázhatók.