Ungaresca 60, a jubileumi fellépés főpróbája

2015.december ötödikén lép az Agora Művelődési és Sportház színpadára jubileumi műsorral az Ungaresca táncegyüttes. 60 év a tánc színpadán, gondolom ez magáért beszél.

IMG_8151

A mögötte álló munka, szervezés, gyakorlás, tanítás, szinte elképzelhetetlen, mint ahogy az a létszám is ami ez alatt a hatvan év alatt megfordult a táncegyüttesben.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_8144

Ezúttal kettő jól elkülöníthető részből áll a műsor. Az első részben „Találkoztak, el is vesztek …” Szalai Veron balladája címmel egy táncjátékot láthatnak, majd a második részben egy igazi válogatás következik Kárpát-medence táncaiból „Most rúgjon a sarkad szikrát …” címmel.

IMG_8209

A kettő rész közti szünetben pedig egy kiállítás tekinthető meg az előtérben, a tánccsoport elmúlt időszakáról. A hagyományos év végi fellépést, amit hatalmas érdeklődés övez, mindig megelőz egy komoly előkészítést, beállítást, és átgondolt szervezést igénylő, fárasztó főpróba.

IMG_8146

Most ebbe pillanthatunk be fotóimon keresztül. Ezek a pillanatok amikor a tánc épp oly kemény, vagy még keményebb mint a fellépésen, de a néptáncot mindentől megkülönböztető ruházat, és a hozzá párosuló arckifejezések, kellékek még nem, vagy csak részben jelennek meg a színpadon.

IMG_8191

A képekre kattintva további fotók láthatók.