CACIB Kutyakiállítás Szombathelyen

Ismét kutyaugatástól lesz hangos a városrész, gondolhatnánk mikor a CACIB Kutyakiállítás plakátjára nézünk. De 2015 június 11-12-én az új helyszín, az Arborétum Sportcentrum közelében ez nem így volt, szinte egy árva kutya ugatást sem hallottam.

IMG_2619

A versenyre érkező kutyák ugyanis igen fegyelmezettek, nem emlegethetők egy lapon egy házőrző kutyával.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_2553

A közeli mellékutcákban láttam néhány sétáló kutyást. A bejáratnál aztán már nagy volt nyüzsgés. A bevezető keskeny utca bedugult már kora reggel. Folyamatosan érkeztek a versenyzők gazdáikkal. A bejutás hosszadalmas élménye után, már jobb volt a hangulat, hiszen kiszállhattak a kocsikból, és megmozgathatták magukat a friss levegőn.

IMG_2573

Sokan ugyanis nagyon hosszú utat tettek meg mire a helyszínre érkeztek. Ez a helyszín sokkal alkalmasabb volt a versenyre, mint a tavalyi. Táborverés után máris elkezdődött a munka.

IMG_2610

A nagy találkozások örömére azért most már voltak hangos vakkantások, boldog csaholások. Természetesen a gazdik is nagy örömmel üdvözölték egymást. Jó volt ismét ennyi gyönyörű kutyát látni együtt. A felkészítést elképesztő fegyelemmel tűrték az állatok, ahogy a hosszas várakozásokat is.

IMG_2718

Erre nagy szükség is volt, hiszen idén 1700 kutyát neveztek be a nemzetközi megmérettetésre.

IMG_2661

Fotóim a szombati hangulatot mutatják be a képekre kattintva.