Huszártoborzás a Vasi Skanzenben

Idén semmi sem állhatott a kis huszárok útjába, mikor frissen felavatva csatába indultak Szombathelyen a Vasi Skanzenben Március 14-én.

DSCF0614

A toborzás már délelőtt elkezdődött, A feladatokat is megkapták a merész vállalkozó kedvű fiatalok. A lelkesedés pedig egészen délutánig kitartott, sőt még csak akkor ért a tetőfokára.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0607

A Huszárpróbákon pontokat gyűjthettek a falumúzeum területén felállított 10-15 állomáson, ahol többek közt kard használat, Kossuth nóta dalolás, célba lövés, és dobás, lovaspróba, ruházat, és madár felismerés is szerepelt.

IMG_8409

A szerzett pontok jutalma a rendezvény végén a huszárrá avatás volt. A felavatott kisgyerekek huszárcsákót kaptak, és rövid időn belül máris a csatatéren találták magukat. Fa kardokkal, hangos csatakiáltással rohamozták az ellenséget, az idősebb tapasztaltabb huszárok vezetésével. Láthatóan számukra ez volt a nap csúcsa.

DSCF0634

Lelkesen mosolyogva indultak csatába. Az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, amin a vártnál is többen megjelentek. A család minden tagja jól érezhette magát ezen a jól szervezett, látványos programon, ahol megismerkedhettek a huszártábor életével, láthatták hogyan készültek a csatára, mekkora gondot fordítottak a lovak ápolása, felszerelésére, fegyverek ágyúk használatára, majd benézhettek egy tábori kórházba is.

A képekre kattintva további fotók láthatók.