Szudán lenyűgöző fotókon, kiállítás az Iseumban

„A Nílustól a Vörös-tengerig” címmel nyílt kiállítás március 12-án Szombathelyen a Iseum Savariense falai közt.

IMG_8336

A tárlat, Lantai-Csont Gergely fotográfus Szudánban eltöltött huszonegy napja során készült fotóiból, a környék használati, és emléktárgyaiból állt össze.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_8335

A három hét, egy négy hónapos Kelet-Kongóig tartó expedíció bevezetése volt csupán. A 24 éves fotográfus, közgazdász, az Afrika-Magyar Egyesület tagja, a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett. 16 Afrikai országban töltött el eddig közel egy évet, hat expedíció keretében. 2013-ban főszervezője volt a Nagy Afrika Expedíciónak, melynek tizenegy afrikai országon áthaladva Kenya volt az úti célja. Számos alkotása jelent már meg a National Geographic Magazinban. Alkotásaival próbálja közelebb hozni egymáshoz Európát és Afrikát. Írásaival, beszámolóival szeretné megcáfolni az Afrikával kapcsolatos előítéleteket.

IMG_8320
„Szolgáljon ez a tárlat is bizonyosságul Szudán rendkívüli kulturális sokszínűségéről, gazdagságáról és a szudáni nép páratlan vendégszeretetéről.”
A vendégeket Csapláros Andrea múzeumigazgató köszöntötte, majd a dr. Lassányi Gábor régész-egyiptológus, a Magyar Régész Szövetség elnöke nyitotta meg.

IMG_8348
A kiállításon lenyűgöző fotókkal, érdekes tárgyakkal találkozhatnak az érdeklődők.

A képekre kattintva további fotók láthatók.