Adventi koszorú utolsó gyertyája is lágra gyúlt Szombathelyen

Eljött az ideje, hogy Adventi koszorúnk utolsó gyertyáját is meggyújtsuk. Ezt tették szombaton délután Szombathely Fő terén, a nagy méretű városi adventi koszorú utolsó gyertyájával is ünnepélyes körülmények közt.

IMG_6230

Persze tudja mindenki, hogy ez a várakozás időszaka, mégis ezen a délutánon talán kissé hosszúra sikerült ez az időszak, amit sokan meg is jegyeztek a téren.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_6201

A Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiójának karácsonyi műsorára szépen lassan érkeztek az érdeklődők, majd később a koszorú köré indultak, a gyertyaláng meggyújtás fontos pillanatáról le ne maradjanak. Persze sokan a színpad előtt maradtak, és az egyházi szertartást is megnézték.

IMG_6198

Amire igazán vártak, a láng fellobbanása, ami csupán öt percnyi látvány volt az estében, sokakat több mint fél órányi ácsorgásra ítélt. Persze ettől még mindenki megvárta, és igazán szépnek is találta, épp úgy ahogy a kicsit még később kezdődő koncertet is, ami „Nagyapám Betleheme” címet kapta, és a Kákics, valamint a Los Andinos zenekarok adták elő.

IMG_6266
Szerencsére kellemes tavaszias idő volt egész nap, így ez a várakozás nem volt nagyon fagyasztó érzés.

IMG_6289

Az élmény pedig mindenkit kárpótolt az esetleges késedelmekért.

A képekre kattintva további fotók láthatók.