Őszköszöntő fesztivál lecsófőzéssel, máglyagyújtással

Itt a vénasszonyok nyara, hallhattuk az időjárás előrejelzésekből. És bizony  szombaton reggel az ablakon kinézve aggódni kezdtem. Mi lesz az őszköszöntő fesztivál lecsóival, amik szabad tűzön, bográcsban készülnek hagyományosan, az oladi iskola udvarán.

őszköszöntő fesztivál (8)

És eljött a délután a színpadi produkciók, és a főzőverseny kezdetének ideje, az időjárás pedig teljes fordulatot vett.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

őszköszöntő fesztivál (4)

Így kellemes időben, jó hangulatban szórakozhattunk. Az őszköszöntő fesztivált az intézmény sajátjának tekinti, évről évre nagy siker kíséri, köszönhetően a változatos program összeállításnak. Megtalálva minden korosztály érdeklődési igényét. Idén egy összetett rendezvény kerekedett belőle, kiegészülve pénteken az általános iskola egészségfejlesztési, és sportnapjával. Szombaton este egy hatalmas máglyagyújtással, ami egy országos programsorozathoz, az „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” projekthez csatlakozva jött létre. Vasárnap pedig a Fekete István Állatvédő Egyesület családi napjával.

őszköszöntő fesztivál (44)

Így szombaton találkozhattunk Zumbázó fiatalokkal, Novák Vikivel, a Szamóca színházzal, Grillus Vilmossal és Levente Péterrel, az Ataru Taiko Dobszínház dobosaival, a jól ismert Wolf Katival, a meglepetés vendéggel Estoval, és az LGT emlékzenekarral.

őszköszöntő fesztivál (59)

Közben történelmi kavalkád hagyományőrzőkkel, tűzokádó játszóház sárkányokkal, rodeo bika, élőcsocsó és simogatni való, és örökbefogadható állatok.

őszköszöntő fesztivál (24)

Közben egy lenyűgöző régizene koncert a szomszédos templomban, Sebestyén Márta, Andrejszki Judit, és Caius Hera előadásában.

őszköszöntő fesztivál (52)

Az est fénypontjaként tűzijáték előzte meg a Szent Mihály napi máglyagyújtást. Ekkora tűz valójában elérhette volna eredeti célját, hogy a hazatérő pásztoroknak irányt mutasson.

őszköszöntő fesztivál (80)

Annak ellenére, hogy a hétvégén mennyi rendezvény volt a városban, és a környező településeken, sok látogatója volt az őszköszöntőnek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.