Vitorlás hajók visszatértek Szombathelyre

Ismét kék fehér vitorlák színesítették a szombathelyi csónakázó tó vizét. Népszerűsítve ezzel a vitorlás hajózás vízi sportot.

vitorlás sport 61

Aki sokat jár kel a környéken már szinte ismerősként fogadja az évről évre, nyár elején visszatérő angol Pico sportvitorlásokat,és velük együtt a többszörös magyar bajnokokat is, akik ezeket a vízi programokat kézben tartják, a hajózás elméletét, és gyakorlati elemeit oktatják.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

vitorlás sport 11

A négy éve induló vitorlás hajó táborokat, egy igazi vízi sport imádó lokálpatrióta, Pintér Zoltán szervezi, a Szombathelyi Vizisport és Szabadidő Sportegyesület keretein belül, és a Szova támogatásával.

vitorlás sport 38

Jelenleg egy a sportot népszerűsítő egy hetes program zajlik, aminek a hét végén, kettő napon át a családok voltak a főszereplői, hétfőtől péntek délig pedig több száz diákot várnak folyamatosan, közel egy órás kihajózásokra.

vitorlás sport 62

Feltétel csupán, hogy tudjanak úszni. Az elméleti gyorstalpalást, a hajókra várva kapják meg a fiatalok, a többit már a vízre szállva gyakorlatban pillanatok alatt sajátítják el. Természetesen a mentő mellény is kötelező felszerelés.

vitorlás sport 10

Cipőkre a vízen nincsen nagy szükség, ezek a parton maradnak, és egy egy nagyobb létszámú csoport esetén épp olyan látványosak együtt, mint mikor a hat vitorlás hasít a vízen. A tervek szerint idén június 23-tól ismét megszervezésre kerül a szokásos tábor, de pontos információkért keressék fel az egyesület honlapját. A rövid vízi hajókázás maradandó élményekkel gazdagítja a gyerekeket, fiúk lányok egyformán jól érezték magukat.

vitorlás sport 25

Évről évre visszatérő sportoló is megjelent egy kihajózásra egy fiatal hölgy személyében, aki az első tábor alkalmával szerette meg a vitorlázást annyira, hogy mai napig űzi e sportot. A biztonságos kihajózást, és a gyakorlati lépések megismerését Majoross Beának köszönhetjük.

vitorlás sport 37

A képekre kattintva további fotók láthatók.