Gyermeknapi forgatag a Történelmi Témaparkban

Az idei szombathelyi gyermeknap kicsit több és kicsit más volt, mint az elmúlt években megszokott. A Történelmi Témaparkban kora délutántól folyamatosan érkeztek a családok, sok sok gyerekkel az élen.

Gyereknap (14)

A program két rendezvény összefogásával, valósult meg. Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és az Ezer Lámpás Éjszakája szervezői látványos és sokszínű színpadi műsorokat, és minden korosztályt szórakoztató játéktereket, játszóházakat varázsoltak a kert területére.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Gyereknap (65)

Színes forgataggá vált a Ferences kert, a fő szín a rózsaszín volt, legtöbb kislány ebben a divatszínben jött ment játszott, táncolt, énekelt, és ehhez ha lehetett ilyen színű lufit is választott.

Gyereknap (23)

Az izgő-mozgókat sport és rendőrségi bemutató, trükkös szalaglabirintus, varázskunyhó interaktív óriás játék és népi ügyességi játékok várták. A kézműves sátorban kötélverés, agyagozás, textil bábok és papírpörgettyű készítése közül lehetett választani. A játékasztaloknál az ördöglakat játszóház, a Tudor társasjátékok furfangos fejtörői tették próbára a játékosok ügyességét és éles elméjét.

Gyereknap (43)

A legkisebbek a babasátorban régi gyermekbútorokkal, fából készült tárgyakkal játszhattak, az óvodás korosztály számára a Bóbita Játékbolt játszószőnyege kínált fejlesztő játékokat.

A színpadon pedig e közben folyamatos volt a szórakoztatás. A népszerű helyi zenekart a Varnyú Country, és a televíziós zenei tehetségkutatók sztárénekesei is felléptek itt.

Gyereknap (50)

Az állatbarátok örökbe fogadható állatokkal is találkozhattak. Úgy tűnik mindenkire gondoltak idén. Az Agora munkatársai a nagy melegben hűsítő italokkal kínálták a kilátogatókat.

Gyereknap (71)

A képekre kattintva további fotók láthatók.