Herényi Virágút színes virágokkal, mentett állatokkal

Ha tavasz, akkor a „Herényi Virágút” rendezvényről senki nem feledkezik meg.

IMGP0367

Egyrészt azért, mert immár 12. alkalommal rendezték be a látványos, közel egy kilométer hosszúságú virágutat a városrész utcáin, terein, másrészt mert ilyenkor szokás megvásárolni az új palántákat, elültetendő növényeket, és kellékeiket.

Képgaléria megtekintése itt.

IMGP0417

Többségében az itt lakó növénytermesztők, kézművesek portékáit láthatjuk, de persze igazán nagy kínálat közös összefogással alakulhatott ki, így a környékbeli kertészetek, és árusok is részt vettek a programon.

IMGP0447

Természetesen ahogy ők résztvevői ennek, úgy szintén elmaradhatatlan az állatvédők jelenléte is. Ők árva, mentett állataiknak szeretnének új gazdit találni, ezért már évek óta itt vannak. Idén már kettő egyesület is jelen volt. Az Állatvédők Vasi Egyesülete, ők közel kettő éves állatvédő szervezet, tagjai viszont jóval régebbi mentési múlttal rendelkeznek. A Fekete István Állatvédő Egyesület már évek óta visszatérő vendég, náluk egy 2 hetes cumizó kiscica volt a kedvenc, a többi kedves kutya mellett.

IMGP0457

S ahogy korosodik a rendezvény, mindig próbálják a szervezők ezt minél érdekesebbé, látványosabbá, és vonzóbbá tenni. Ezért évről évre színesebb programokkal csalogatják az érdeklődőket. Így a kísérő programok közt szerepeltek vásári komédiák, hastánc, néptánc, népdal, és örökzöld slágerek is.

IMGP0546

Miután mindenki összeszedte idei virágcsodáit, amivel kertjét, vagy lakását teszi hangulatosabbá, ehetett, ihatott, és szórakozhatott kedvére.

IMGP0542

Ki a színpadi produkciókat, ki pedig a bucsui hangulatot részesítette előnyben. A lényeg az volt, hogy a virágok színkavalkádját, és illatait, mindenképpen magukévá tegyék, és egyszer legalább végigsétáljanak az útvonalon.

IMGP0401

Menet közben utcazenészekkel is találkozhattunk, akik vidám dallamokkal állították meg néhány percre a sétánkat.

IMGP0525

Újdonságként pedig láthattuk az óvodások munkáit, amit egy park tervező, és építő versenyre alkottak.

IMGP0510

Ehhez idén igazán kedvező időjárás párosult, ami meg is hozta a várt eredményt. Szombaton a borongósabb időben is sokan voltak, de az igazi kavalkád vasárnap tetőzött. Ilyenkor a virágok is igazán kibontakozhattak, megmutathatták csodás színeiket.

Képgaléria megtekintése itt.