Húsvéti készülődés a Vasi Skanzenben

Családias hangulatban, de kellemes tavaszi időben zajlott az első húsvéti készülődés, amit a Vasi Skanzenben rendeztek szombaton.

IMG_1166

Mindenből egy csipetnyi de a összhatás mégis jó. Így jellemezhetném, és azonnal hozzá is teszem, hogy elsőre nem volt ez rossz, és ennél már mindig jobb lesz.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_1227

Tömegek nem voltak mint mondjuk egy nagy vásáron, de szép folyamatosan jöttek mentek a gyerekes családok. Körbenéztek, kipróbáltak ezt azt, a gyerekek rajzoltak tojást díszítettek hagyományos módszerekkel, patkoltak, kalácsot, és tojás alakú díszített sütit sütöttek.

IMG_1238

Közben a húsvéti ünnepkörről is meghallgathattak egy előadást. A mini termelői piacon beszerezhették ami az ünnephez még kell, sonkát, tojást, sajtot, mézet, gombát, aszalt gyümölcsöt, és sok minden mást kínáltak az árusok, ami az asztalra kívánkozik.

IMG_1197

Megfigyelhették hogyan készülnek a híres gencsi karcolt tojások, hogyan lehet más más technikákkal díszíteni a tojást. Például viaszolással, batikolással, maratással. Majd ezeket ki is próbálhatták a vállalkozó szellemű érdeklődők.

IMG_1181

Aki megéhezett, vagy megszomjazott nem kellett haza rohannia, hiszen a nagy kondérban már főtt a csülkös bableves, és jó borban sem volt hiány.

IMG_1219

Végül nagyon népszerű lett az elkészült kalács, amit még csupán nyers tészta formájában láttak az érkezők. Mire azonban mindent megszemléltek, kipróbáltak, finom ropogós sütemény lett belőle.

IMG_1226

A teljes összképhez nekem már csak egy élő nyuszika hiányzott piros szalaggal anyakán. De majd jövőre talán eljön ő is. Persze tudom én, hogy a glamour napok, és a shopping több embert vonzott. De ők meg így jártak, erről lemaradtak.

A képekre kattintva további fotók láthatók.