Aluljárók sanyarú sorsa

Délelőtti csendélet a legfiatalabb aluljáróban.

IMG_0312

Jól látszik mekkora nagy érzékük van egyeseknek kiszúrni azokat a helyeket, ahol kárt tehetnek, rombolhatnak, rongálhatnak, kis vagy nagy dolgukat végezhetik, vagy épp szemetelhetnek. 

IMG_0315

Valamiért erre nagyon felkapott, népszerű helynek bizonyulnak az aluljárók. Legyen az bár mekkora, elég ha csak egy épület udvarára kell átmenni rajta. Lényeg, hogy a haladási felületet még három falfelület védje, és máris a jóérzésű polgár késztetést érez arra, hogy a világítást szétszerelje, az eső elvezető rácsokat felszedegesse, általa művészinek hitt festményeket alkosson a falakra, leverje a burkolatokat, nyilvános illemhelynek használja csendesebb időszakokban, és persze ha tényleg nyugi van, akkor egy egy zsák szemetet is otthagyjon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amit persze a következő hasonló érzésű kíváncsi egyedek, alaposan szétcincálhatnak,szanaszét szórhatnak. Ezzel aztán készen is van, az aluljárók méltó használatbavétele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csak néhány példa, és villanjon be mindenkinek utoljára mikor arra járt mit látott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zanati úti vasúti felüljáró alatt átsétálva, a nap ház udvarára behajtva, Thököly utcai hatalmas aluljáró bármely falára feltekintve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEzt az aluljárót nemrég teljesen rendbe tették.

 Végül a legújabb, a Csaba utcai vasúti átjáró, autós felüljáró, kerékpáros aluljáró, ahol két alkalommal engem is meglepetés ért. Először a vízelvezető csatornákról tűn el néhány rács, másodszor erre a szeméthalomra lettem figyelmes.

IMG_0314

Még pár hét és bizonyára a festmények is felkerülnek az áthaladók szórakoztatására. Az átjárók köszönik a megtisztelő figyelmet.