Családi közlekedésbiztonsági nap

Alig telt el pár nap, a Motoros baleset megelőzési nap óta, és máris folytatódott a felvilágosítási rendezvények sora. Ezúttal a családokra, gyerekekre kiélezve. Biztonságosan közlekedni egy életúton” Országjáró közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat keretén belül.

Baleset megelőzési nap (7)

A képekre kattintva látható a fotógaléria.

A szlogen és persze a hatalmas felmatricázott oktató kamion a szombathelyi Tesco hipermarket parkolójában már ismerős lehetett.

Érezhető volt ez az érdeklődésen is, ami valamivel nagyobb volt a tavalyinál. Ismét oktató bemutatók, tesztek, gyakorló pályák, borulási szimulátor, tették érdekesebbé a felvilágosítást. A tesztpályákon a hagyományos kerékpárok mellett, megjelentek három kerekű társaik is, amiket kissé nehezebb volt irányítani.

Baleset megelőzési nap (9)

Hétköznap diák csoportok vettek részt a programon, hétvégére pedig családi vetélkedőt hirdettek a szervezők. Persze talán a legnagyobb megmérettetés az igazi környezetbarát autóverseny volt, amit a gyerkőcöknek lábhajtásos (pedálos) Moszkvics autókkal kellett végrehajtani.

Baleset megelőzési nap (18)

Nagy volt a küzdelem, fiúk és lányok, külön külön csaptak össze a veterán verdákkal. A versenyt, és a díjazást, itt épp oly komolyan vették, akárcsak a családi közlekedési versenyen.

Baleset megelőzési nap (26)

A szombati napra, egy mobil műszaki vizsgabázis is kitelepült a parkolóba, ahol díjmentesen átvizsgálták a járművek műszaki állapotát. Ezt is sokan igénybe vették idén.

A képekre kattintva látható a fotógaléria.