Kényes Egyensúly a képtár emeletén

A helyi képtár kapcsolata egy helyi alkotóval, csak is jó eredményt hozhat. És hozott is. Augusztus elsején, a Homo Ludens Zenés Színpad kis műsorával színesített, grafikai alkotások kiállításának megnyitójára került sor, a képtár emeletén.

Kamper Lajos grafikái (16)

További fotók a  képekre kattintva láthatók.

A rendkívül gazdag, színes, és színvonalasan összeállított grafikák alkotója pedig nem más, mint a helyi művészeti élet közismert grafikusa, Kamper Lajos.

Kamper Lajos grafikái (4)

Az alapos, precíz, megfontolt, halk szavú művész régi ismerősöm. Sok évvel ezelőtt, egy egyszerű felirat elkészítéséhez kértem segítségét, amit már akkor is hatalmas körültekintéssel, és megfontolt választással segített elkészíteni. Az óta, itt ott ha összefutunk, megmutogatja munkáit, műhelyét, eszközeit. Műhelyét ahol jelen kiállítás remekművei is készültek, ahol Lajos mester kötényt köt maga elé, gondolkodik rajzol, fest, keneget, törölget, elmaszatol, elégedett, elégedetlen, és végül boldog, mikor elképzelései, álmai, egy egy kézzel fogható alkotás formájában jelenik meg előtte.

Kamper Lajos grafikái (0)

A mostani Kényes Egyensúly című válogatására, nagyon sokan kíváncsiak voltak, barátok, régi és új ismerősök, és a művészet iránt érdeklődők egyaránt érkeztek a megnyitóra. A kiállítást Oroszy Csaba Festőművész nyitotta meg. S hogy a falra került képek mit szeretnének elmondani, és Lajos mit is szeretett volna elmesélni velük, csak Ő tudja, hogy mi mit látunk bele, az pedig egy másik kérdés. Minden esetre érdemes végig nézegetni őket, és kicsit elgondolkozni a látottakon.

Kamper Lajos grafikái (7)

További fotók a  képekre kattintva láthatók.