Virágkötők szakmai versenye

Ismét a tavasz jegyében rendezték meg a hagyományos virágkötő szakma kiváló tanulója versenyt a Herman Ottó Szakképző Iskolában, ami egyben a Savaria Floriadae kiállítás is.

A képekre kattintva láthatók a verseny, és a díjkiosztó fotói.

verseny 15

A verseny előbb zárt ajtók mögött az elméleti tudást tette próbára, mint írásban mint pedig szóbeli formában. A két kemény nap után következhetett a látványosabb, de cseppet sem gyengébb nap, a gyakorlatban elkészített virágcsodák. …

Virágkötészeti kiállítás (26)

Ez is három részből állt. Asztaldíszítésből, falikép készítésből, és menyasszonyi csokor megalkotásából állt, a téma „ A szecesszió virágai” volt. A feladatok elkészítésére 300 perc állt rendelkezésre, amibe szépen beosztott, átgondolt alkotással mindenki bele is fért. Az izgatott versenyzők, több ízben estek áldozatul, hol egy rózsa tüskéjének, hol drót szúrta vágta kezeiket, vagy épp a ragasztó szerkezet égette meg őket.

verseny 6

De Ők hősiesen küzdöttek, az eredmény pedig magáért beszél. Valamennyi mű csodaszép lett, kreatív gondolkodást, és hatalmas alkotói vágyat tükröz. A készített néhány fotó, csupán töredékét tudja ennek visszaadni, ezért mindenkinek javasolni tudom, az ilyen eseményeket élőben tekintse meg. A kiállítás megnyitón átadott díjakról annyit, hogy elképesztően sok lett belőlük kiosztva, különböző kategóriákban, és a kísérő műsor is színvonalas volt. Az érdeklődés pedig töretlen az évek során.

Virágkötészeti kiállítás (22)

A képekre kattintva láthatók a verseny, és a díjkiosztó fotói.